Sverige - PGL Major

Sverige gir e-sporten unntak fra innreiseforbud – sikrer antageligvis høstens CS:GO-major i Stockholm

En avgjørelse om hvorvidt turneringen kan ha et publikum er siste hinder.

Slik så det ut sist gang PGL arrangerte major i 2017.
PGL eSports

Expressen melder torsdag at Sverige åpner for at e-sportspillere kan unntas innreiseforbudet som er på plass under covid-19-pandemien. Dermed virker det som det største problemet for å avholde sluttspillet i den planlagte Counter-Strike-turneringen PGL Major i oktober har blitt løst. Foreløpig er planen fremdeles å avholde sluttspillet i turneringen i Avicii Arena i Stockholm mellom 4. og 7. november.

– Vi vil at e-idrettsutøvere skal behandles på samme måte som andre eliteidrettsutøvere, sier innenriksminister Mikael Damberg i en uttalelse til TT Nyhetsbyråen.

Nå må innreisende e-sportutøvere kunne presentere en negativ covid-test, men utover det får de innslipp i landet for å delta i turneringer.

Mistet The International

Beslutningen gjør det lettere å avholde e-sportarrangement i Sverige, noe som har blitt problematisert de siste månedene. Opprinnelig planla Valve å avholde Dota 2-turneringen The International – et av verdens største e-sportarrangement – i Stockholm, men endte opp med å flytte det til Romania etter at svenske myndigheter ikke ønsket å klassifisere turneringen som en toppidrettsturnering. Med den avgjørelsen sørget myndighetene nemlig for at verken utøvere eller ansatte kunne få innreisevisum på grunn av regler satt i sving under koronapandemien.

Et potensielt hinder gjenstår likevel for PGL Major-turneringen. Arrangøren har lagt frem et krav om at turneringen må ha et publikum, noe som fremdeles ikke er i boks. Expressen melder at en avgjørelse om publikumsbegrensninger skal komme 15. september.

LES OGSÅ: Det svenske e-sportforbundet vil unngå at Counter-Strike-majoren får samme problemer som The International »

Siste fra forsiden