Anmeldelse

S.W.I.N.E.

S.W.I.N.E. tar ikke seg selv så dønn seriøst som mange andre RTS-titler, noe som for så vidt kan være veldig bra. Det er bare å se på spillet Worms for å skjønne hvordan dette kan fungere. S.W.I.N.E. prøver å være et Worms-lignende spill i RTS-sjangeren med dyr som har kjappe kommentarer, og litt "attitude".

Side 1
Side 2
Side 3

Den 3. august krysset grisenes nasjonalhær (PNA) grensen til gulrotland under ledelsen av den notoriske SteelFang. På 2 uker angrep og ødela de store deler av landet. Kaninenes hovedstad er under beleiring, og framtiden ser dyster ut for de glade og fredselskende kaninene. Deres eneste håp er å drive et vellykket gerilja-lignede motangrep ved hjelp av lett og mobil overraskelsesstyrke, som består av de siste gjenværende tankser under ledelsen av en dyktig og modig leder; deg.

Grafikken i er i full 3D og fungerer glimrende etter du har lastet ned patchen. Det visuelle er helt klart spillets sterkeste side. Uten patchen er det dessverre en del bugs og spillet hoppet en gang ut helt uten forvarsel. Omgivelsene er veldig varierte og detaljerte, og det hele ser veldig bra ut. Du kan zoome inn og ut og selv velge fra vinkel du ønsker å se kampene. Å se gjenstander eksplodere eller å overvåke en air-strike som du har beordret er ganske artig og flott å se på. Det virker som utviklere har lagt ned mye arbeid her.

Fokus på det taktiske
For å ta det gode først; S.W.I.N.E. har, i motsetning til mange andre RTS spill, fokusert rent på det taktiske. Du trenger ikke lenger å bygge opp store baser og samle inn diverse ressurser før du kan komme til det du egentlig vil drive med; slåss. Her gjelder det bare å samle opp unitene dine og legge en strategi for slaget, for deretter å gå rett inn i kamp. Dette er veldig bra, fordi hele "bygge opp og ødelegge"-konseptet er litt vannet ut etter min mening.

Mellom hvert oppdrag kan du forsterke hæren din med nye styrker. Pengene tjener du opp i form av poeng som du samler i oppdragene. Du kan også forsterke hæren din med nye styrker inne i et oppdrag. Da kommer det et helikopter flyvende som bærer på din valgte forsterkning. Man kan også gi hver unit spesialutstyr. Alt fra ekstra ammo eller bensin, til muligheten å lokalisere miner og lengre synsfelt. Som du kanskje skjønner slipper unitene dine opp for ammo og bensin. For å unngå dette må du ha med deg tauingsbiler som tauer en tilhenger som enten kan reparere eller gi nye forsyninger med ammo og bensin. Disse tilhengerene kan du benytte deg av mellom oppdragene eller få flydd inn av et helikopter mens du spiller oppdraget.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden