Syberia til DS

Eventyrklassiker til nytt format

Det flotte eventyrspillet Syberia er på vei til DS, og her er de første bildene.

Det klassiske PC-eventyret Syberia er på vei til Nintendo DS. Spillet kom opprinnelig ut i 2002, og regnes av mange eventyrspillere som et av de aller beste spillene i sjangeren.

Klikk på bildet for å se flere skjermbilder fra Syberia på DS.

I Syberia følger vi Kate Walker, en amerikansk advokat som kommer til en liten landsby i Europa for å få undertegnet noen papirer. Hun jobber for en internasjonal leketøysfabrikant, som skal kjøpe opp et lite, familiedrevet selskap i alpene.

Når hun kommer frem oppdager hun imidlertid at mannen som skulle skrive under på kontrakten er død, og dermed starter jakten på arvingen hans. Denne tar henne på en minneverdig reise gjennom en serie fascinerende steder som alle har sett langt bedre dager.

Syberia for DS skal være en direkte overføring av PC-versjonen, som med sitt tradisjonelle pek-og-klikk-grensesnitt burde fungere godt på Nintendos vesle maskin. Spillet vil dessuten utnytte seg av den trykksensitive skjermen for å gjøre oppgavene mer involverende.

Ellers fortelles det at menyene vil forenkles noe, og at DS-versjonen vil komme med totalt femten minutter med filmsekvenser. Den europeiske lanseringen vil finne sted i oktober. Utviklingen foregår hos Tetraedge Games, som også har laget Pocket PC-versjoner av Syberia-spillene.

Siste fra forsiden