PUBG Europe League - fase 3

Syv nordmenn kjemper i verdens største PUBG-turnering

Fredag braker det løs.

PUBG Corp., Public Domain, Gamer.no

Etter noen uker med ferie, som ikke ble like avslappende som spillerne nok hadde håpet, er PUBG Europe League (PEL) tilbake igjen. Fredag er det klart for første runde i turneringens tredje fase, og denne gangen har vi langt flere nordmenn å heie på.

«Aitzy» stiller nok med favorittstempelet.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

Ved siden av fase 2-vinner Faze Clan og Ludvik «Aitzy» Jahnsen, er Jim «Jeemzz» Eliassen tilbake med Team Liquid. I tillegg har ytterligere fem norske spillere rykket opp til toppdivisjonen – Levi «Ivel» Haakenstad Sørensen fra N47 og Desperado-kvartetten Erik «simsy» Gravrok, Mikael «ultra» Andersen, Tomi «TomiL» Lindbäck og Jonas «C4LVINKL3IN» Sørvik.

Les også: Norske «ivel» og Zoekt Een Naam har funnet seg et nytt PUBG-hjem »

Klare til kamp

«Jeemzz» endte på tredjeplass med Liquid i forrige PEL-fase.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

Etter å ha hevet pokalene fra både PELs andre fase og storturneringen GLL Grand Slam i sommer, er det nok Faze som stiller med favorittstempelet. Til Gamer.no forteller «Aitzy» at ingen ting har endret seg siden sist, og laget gleder seg til å ta fatt på de mange utfordringene som venter.

Hakk i hel følger Liquid, som tok tredjeplassen i den forrige PEL-fasen og endte på fjerde under GLL Grand Slam. Heller ikke her er det endringer å spore i laget, og «Jeemzz» melder at mannskapet er klart for nok en runde.

«Ivel» er kaptein for N47.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

For N47 har de siste dagene bydd på mye nytt, ettersom det er første gang laget konkurrerer helt i toppen. Med både flytting til Berlin og en overgang til å spille samtlige kamper på LAN vil «Ivel» og kompani bruke den første fasen på å bli kjent med det nye, tilegne seg mer erfaring og bli bedre som et lag, forteller nordmannen.

Gutta i Desperado befinner seg i akkurat samme båt, og «simsy» forventer at det kan ble tøft for samtlige av de nyopprykkede lagene. Etter det han omtaler som en innledende «etableringsfase» er målet imidlertid å gi gass, da laget planlegger å vise at de hører hjemme blant de beste.

«Simsy» kvalifiserte seg for PEL med Besiktas, som nå går under navnet Desperado.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

Les også: De norske Besiktas-gutta er klare for ny klubb »

96 kamper på seks uker

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

PELs tredje fase strekker seg fra 30. august til 6. oktober, med kamper fredag til søndag hver uke. Som tidligere skal det spilles hele 96 kamper, men denne gangen er det allerede tettpakkede programmet forkortet med to uker. Dermed blir det 15 kamper hver uke i de første fem ukene og 18 kamper den siste uken, for å få plass til alt.

I tillegg slapp PUBG Corp. en bombe noen uker før start, med nyheten om at hver femte kamp skal spilles på Sanhok. Gitt den korte forberedelsestiden, samt at kartet er veldig forskjellig fra Erangel og Miramar, ble ikke nyheten spesielt godt mottatt. Spillerne virker imidlertid som de har vent seg mer til tanken, og om ikke annet vil Sanhok-kampene utvilsomt by på mye action for seerne.

Du kan følge PUBG Europe League på Twitch hver fredag, lørdag og søndag fra klokken 18:00. Samme kanal sender også PEL Contenders mandag til torsdag, der norske Kjetil «ToWzErA» Hytten kjemper for opprykk med laget Airstation Mike.

Playerunknown's Battlegrounds er også med i Telialigaen.
Sesongen starter 10. september »

Siste fra forsiden