Copenhagen Games

Syv norske Counter-Strike-lag drar til Copenhagen Games i påsken

– Alltid vært et ypperlig sted å vise seg frem.

Copenhagen Games/Christian Tukjær Nyhuus

Copenhagen Games har blitt et høydepunkt og samlepunkt for det norske Counter-Strike-miljøet de siste årene. Dette er en av de få turneringene som ikke bare er forbeholdt inviterte lag, og gjør man det godt er det et fint utstillingsvindu for potensielle sponsorer og organisasjoner.

God stemning, mange kamper og nærheten til Norge har vært medvirkende årsaker til at LAN-et er det foretrukne stedet å være for norske Counter-Strike-lag i påskeferien.

– Ypperlig LAN å vise seg frem på

– Copenhagen Games har alltid vært et ypperlig LAN å vise seg frem. Du vil ikke ende opp med to best av 1-kamper mot lag som er rangert som topp 8 i verden, du får jevn matching i best av tre-formatet. Det er klart at når man drar på LAN er man mest interessert i å spille mye Counter-Strike mot gode lag, det er jo der læringa ligger, forteller Anders «aNdz» Kjær i Temp.no til Gamer.no.

Anders «aNdz» Kjær (midten) og hans lagkamerater reiser til Copenhagen Games som Temp.no.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Han og lagkameratene spiller for Demise i Telenorligaen denne sesongen, men har foreløpig ikke signert noen kontrakt med den norske klubben. De er på utkikk etter en organisasjon som kan hjelpe dem med å ta det neste steget.

– I år vil det være opptil 20 gode lag med gode organisasjoner bak seg, det vil si at mye oppmerksomhet blir rettet mot LAN-et. Sponsorer som allerede har lag som representerer dem, vil kanskje også være på utkikk etter nye. Med en seier i en viktig best av tre, eller en «upset» mot et antatt bedre lag, vil man skape gode muligheter for seg selv, mener Kjær.

Han opplever at det er mange sponsorer og organisasjoner som snuser på ukjente lag på et arrangement som dette.

– Fra tidligere erfaring er det absolutt det. I 2013 ble mikslaget jeg var med plukket opp av Vitriolic midt under LAN-et. Det var ikke spesielt stor sponsing involvert, men det viser mulighetene.

Fem norske Counter-Strike-lag drar

I år skilter danskene med nærmere 450 000 kroner i premiepotten fordelt over seks turneringer. Counter-Strike-delen av arrangementet er den klart største med 285 000 kroner – altså godt over halvparten av totalpotten. Dette fordeles slik:

DISSE NORSKE COUNTER-STRIKE-LAGENE DELTAR:

Vis mer

aNimus
BX3
GamersLeague
TekWeb
Team MSI
Temp.no

LGB Female (egen turnering)

DE INVITERTE LAGENE TIL HOVEDTURNERINGEN:

Hellraisers
Team Dignitas
SK Gaming
E-frag
Alternate aTTaX
Copenhagen Wolves
Ence eSports
RCTIC

Lagoppstillingene finner du i deltakeroversikten til Copenhagen Games

1. plass: 162 000 kroner og Samsung Galaxy S7
2. plass: 76 000 kroner
3. plass: 33 000 kroner
4. plass: 14 000 kroner

Syv norske Counter-Strike-lag har bekreftet at de skal ta turen til København i påskeuken. Spillerne i GamersLeague, aNimus, Temp.no og BX3 spiller alle i 1. divisjon av Telenorligaen til vanlig, men også TekWeb fra 4. divisjon slår følge for å bli med på moroa. I tillegg har mikslaget Bananaboys fått en sponsoravtale med MSI, og stiller derfor som nettopp Team MSI.

Les også
– Vi skal kunne spille med bind for øynene og vinne med god margin

Kvalifiseringen starter skjærtorsdag

Kvalifiseringen til Counter-Strike-turneringen starter torsdag 24. mars klokken 12:00 og holder på hele dagen. Hovedturneringen starter dagen etter og består av åtte forhåndsinviterte lag og de åtte beste fra kvalifiseringen. Blant de inviterte finner vi blant annet Team Dignitas, hvor nordmannen Ruben «RUBINO» Villarroel spiller.

Lag som ikke klarer å komme seg til hovedturneringen kan delta i en såkalt B-turnering for inntil 56 lag. På nettsidene til Copenhagen Games finner du detaljert informasjon om tidsplan og gjennomføring.

Vi vet foreløpig ikke hvem som skal kommentere kampene, men turneringen vil vises på Twitch-kanalen til arrangøren.

Virtus.Pro er regjerende mestre i Copenhagen Games. De deltar ikke i år.
Copenhagen Games/Christian Tukjær Nyhuus

I 2015 ble Virtus.Pro kåret til det beste Counter-Strike-laget i turneringen, etter å ha slått Team SoloMid 2-0 i finalen. Den beste norske plasseringen den gangen var LGB eSports på 5-.6. plass og Temp.no på 25.-32. plass.

I tillegg til Counter-Strike-turneringen for gutta er det en egen turnering for jentene med 66 000 kroner i potten. Her deltar norske LGB Female.

Tre norske Hearthstone-spillere i aksjon

Videre er det en Hearthstone-turnering med 47 000 kroner i pengepremier. Denne starter også skjærtorsdager og Norge har tre spillere som skal delta, inkludert Eirik «Diggen» Aarvig i GamersLeague, som kommer rett fra Winter Championship Finals i Los Angeles. Hans lagkamerat Christian «Devou» Westre Solvang og Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe fra BX3 har også meldt seg på.

Til slutt arrangeres det også turneringer i FIFA 16, StarCraft II og League of Legends. De ulike turneringene har forskjellige strømmekanaler på Twitch.

Dørene til Copenhagen Games åpner onsdag 23. mars og stenger etter Counter-Strike-finalen lørdag 26. mars.

Siste fra forsiden