Ta rotta på kameratene dine i juletiden

DotA-inspirerte Heroes of Newerth har fått slipptidspunkt.

Heroes of Newerth er et lagbasert strategispill som er under utvikling hos Savage-utvikler S2 Games. Spillet er inspirert av Warcraft 3-modifikasjonen Defense of the Ancients.

Skjermbilde fra Heroes of Newerth.

For øyeblikket foregår det lukket betatesting av Heroes of Newerth, men S2 Games har satt seg som mål å slippe den endelige utgaven en gang før jul, i løpet av fjerde kvartal. Spillet kommer til både Windows, Mac og Linux og vil ifølge utviklerne koste $30.

I nyversjonen tar spillerne kontroll over mektige helter, og ved hjelp av en datastyrt hær skal man ødelegge motstanderens base. I løpet av kampen kan spillerne opparbeide seg erfaringspoeng og gull som kan brukes til å låse opp nye egenskaper eller kjøpe utstyr. Spillet er hovedsaklig ment for konkurranse mot andre over nettet, og spillere deles opp i to lag på opptil fem spillere.

Marc DeForest, som er sjef hos S2 Games, var selv stor tilhenger av DotA, og bestemte seg for å lage et frittstående spill som la til alt han savnet i modifikasjonen.

Skjermbilde fra Heroes of Newerth.

S2 Games står selv for serverne som spillerne kobler seg til, og hevder de med det lettere unngår juksing og forsinkelser. Spillet skal også gjøre det mulig å fortsette en pågående kamp selv om man midlertidig mister nett-tilkoblingen.

Spilte kamper arkiveres, og kan sees på nytt i etterkant for å studere taktikk og gjenoppleve store øyeblikk.

Siste fra forsiden