Tabula Rasa fremdeles oppegående

– Ingen problemer

Utgiver NCsoft sier at det går bra med Tabula Rasa, innledende fiasko til tross.

Tidligere i år kunne flere nettsteder melde om at hoder var nødt til å rulle i NCSofts Austin-studio. Dette kom som en naturlig følge av at Richard Garriots nyeste massive onlinespill, Tabula Rasa, ikke har solgt på langt nær så godt som de hadde håpet på. NCSofts finansavdeling har karakterisert spillet som en «finansiell katastrofe.»

Nå står det visstnok ikke så ille til med spillet, og i et intervju med Eurogamer, kunne NCSoft avkrefte at det ligger for døden:

– Tabula Rasa tilbyr spillere en annerledes massiv onlineopplevelse og utvider vår spillportefølje. Spillmekanikken er veldig forskjellig i forhold til typiske spill i denne sjangeren, og de som har prøvd det, har applaudert de innovative trekkene som er gjort. En nylig europeisk promotering av prøvekontoer ble møtt med stor pågang, og vi kommer til å gjøre en liknende sak senere i år.

NCSoft kunne også kommentere at tallene fra MMOGChart, som sier at spillet har rundt 75000 brukere, ikke er offisielle. Noen offisielle tall ville de dog ikke ut med.

Alt er tydeligvis rosenrødt hos den amerikanske onlinespillgiganten, men det sier seg vel kanskje selv at et spill som har tatt seks år og store ressurser å utvikle, ikke kan finansieres av så få brukere.

Siste fra forsiden