Take 2 kansellerer narkospill

Nå er det bekreftet at Take 2 har kansellert strategispillet Snow, samtidig som utviklerne i Frog City Software har lagt ned virksomheten.

Snow var et strategispill som ble offentliggjort med brask og bram på fjorårets E3-messe. Målet med spillet var å arbeide seg oppover i narkotikaverdenen, og drive med smugling og salg av uheldige, avhengighetsdannende stoffer. Siden avdukingen har det vært stille rundt spillet, og i løpet av de siste månedene har det gått rykter om at det har blitt kansellert. Nå er disse bekreftet av Take 2, gjennom CNN Money.

CNN Money forteller at Take 2 (som blant annet eier Rockstar Games) ikke gav noen grunn for kanselleringen, men de spekulerer i om det kan ha vært et ønske om å unngå mer negativ publisitet som til slutt satte en stopper for dette kontroversielle strategispillet. Take 2 har opplevd mye kritikk i de siste årene, blant annet takket være GTA-spillene deres, som har resultert i både søksmål og skandaler.

Utviklerne av Snow, det knøttlille studioet Frog City Software, har i følge artikkelen til CNN Money måttet legge ned virksomheten som et eget studio innenfor Take 2. Dette er det tredje interne Take Two-studioet som legges ned på kort tid, og Frog City følger i fotsporene til PopTop Software (Railroad Tycoon II og Tropico) og Indie Built (Amped-spillene).

Frog City har ikke alltid vært assosiert med strategispill av tvilsom moralsk karakter. Deres første spill var kultklassikeren Trade Empires, og siden har de blant annet jobbet med Tropico 2. Det som er igjen av Frog City Software har blitt en del av nyinnkjøpte Firaxis.

Siste fra forsiden