Take-Two innkalt til høring

I det man trodde bråket rundt sexscenene i Grand Theft Auto: San Andreas hadde lagt seg, blir Take-Two innkalt til høring av statsadvokaten i New York.

I en kort pressemelding i går kveld norsk tid fortalte Take-Two at de har blitt innkalt til høring av statsadvokaten i New York i forbindelse med sexscenene i Grand Theft Auto: San Andreas. Sexscenene ble tilgjengelig for hvem som helst som installerte en såkalt "Hot Coffee"-modifikasjon, og førte til at spillet måtte fjernes fra amerikanske butikkhyller.

Når denne modifikasjonen først ble kjent, hevdet utvikleren Rockstar at innholdet ble lagt inn av modifikasjonen. Det ble siden kjent at det samme innholdet også fantes i versjonene for PlayStation 2 og Xbox. Spillet har i senere tid fått en ny aldersmerking, denne gangen "Adult Only" – som stort sett er forbeholdt pornofilmer. Dette har naturlig nok satt en solid demper på salget i USA.

Etter at Den føderale handelskommisjonen i USA tidligere i juni bestemte seg for å ikke bøtelegge Take-Two for denne tabben, trodde mange at saken var avsluttet. Nå har stasadvokaten i New York sett behovet for ytterligere etterforskning, og saken har dermed fått nytt liv.

Take-Two blir bedt om å fremskaffe dokumenter fra oktober 2001 og frem til i dag, som inneholder informasjon om selskapets direktører og styre angående utviklingen og programmeringen av de skjulte sexscenene i Grand Theft Auto: San Andreas.

Selskapet har også fått beskjed om å legge frem dokumenter om oppkjøp, partneravtaler og regnskapsresultater, inkludert fakturaer fra, betalinger til, og koblinger med PricewaterhouseCoopers LLP og Ernst & Young LLP. Videre ber statsadvokaten om personaldata for ansatte, direktører og styremedlemmene i firmaet, samt dokumenter som om styrets aktiviteter og nedsatte kommisjoner.

Avslutningsvis i pressemeldingen gjør Take-Two det klart at ingen enkeltpersoner er mistenkt, og at de mer enn gjerne er samarbeidsvillige, og deler den informasjonen og de dokumentene som blir etterspurt.

Siste fra forsiden