Taktikk og musikk på DS

Taktisk vår

Til våren kommer Nippon Ichis Disgaea DS og Rhapsody til Europa.

Japanske Nippon Ichi har holdt det gående noen år, og sluppet kritikerroste titler som Disgaea: Hour of Darkness og mer obskure spill som Soul Nomad & The World Eaters. Nå vil Square Enix gi ut et par av Nippon Ichis håndholdte spill i Europa.

De aktuelle spillene er DS-utgavene av Disgaea og Rhapsody: A Musical Adventure. Begge spillene har vært utgitt tidligere på andre plattformer, men Rhapsody har ikke vært tilgjengelig her til lands før nå.

Laharl denger demoner.

Disgaea er et taktisk rollespill med mye humor som følger den unge prins Laharl i hans kamp for å bli hersker over underverdenen. Til å hjelpe (eller hindre) seg har han blant annet en naiv engel, en avdanket romhelt og den slu demonen Etna.

Spillet byr på enorme mengder med ting å gjøre og muligheter til å justere slagstyrkene dine. Du kan blant annet utforske tusenvis av brett som eksisterer på innsiden av våpnene dine, overtale det demoniske senatet til å åpne opp nye brett og klasser, eller plukke opp soldatene dine og slenge dem rundt på slagmarken.

Disgaea DS er basert på PSP-utgaven og inneholder de samme bonusene, inkludert en alternativ historiemodus hvor Etna dreper Laharl ved et uhell. Dermed er det opp til Etna og hennes trofaste Prinny-demoner å ta over underverdenen. Vi får også en flerspillerdel hvor du kan kjempe mot andre spillere.

Dukker og musikk

Cornett og dukkene hennes.

Rhapsody er historien om den seksten år gamle dukkemakeren Cornett, som drømmer om at den lokale prinsen skal forelske seg i henne. Dagdrømmen får en brå slutt når den selvopptatt heksa Marjoly kidnapper prinsen og forvandler ham til stein. Den slags finner ikke Cornett seg i, så hun drar av sted med sine magiske dukker for å redde sin kjære prins.

Rhapsody er (som Disgaea) et taktisk rollespill med humor, men det er et viktig punkt som skiller det fra de fleste andre rollespill. Rhapsody er nemelig en rollespillmusikal. Bli derfor ikke overasket om spillet avbrytes så Cornett med sang og dans kan fortelle om sin lengsel, eller heksa Marjoly synge om hvor utrolig mye bedre hun er en alle andre.

Begge spillene skal komme ut en gang i løpet av våren, men noen nøyaktig slippdato er foreløpig ikke satt.

Siste fra forsiden