Taktisk klassiker snart til Europa

Om drager og hellige sverd

DS-versjonen av det første Fire Emblem-spillet har fått europeisk slippdato.

Fire Emblem er en av Nintendos største serier i Japan, men i Europa har vi måtte nøye oss med en håndfull spill og et par gjesteopptredener i Smash Bros. Dette er synd, for Fire Emblem-serien byr ofte på sterke spill med glimrende taktisk krigføring.

Dagens rett er grillet pegasus.

Det første Fire Emblem-spillet ble aldri sluppet utenfor Japan, men nå har spillet blitt relansert på DS med nye funksjoner og bedre grafikk, og denne gangen kommer det også til Europa.

Fire Emblem: Shadow Dragon følger unge prins Marth og hans følgesvenner i deres kamp mot den onde dragen Medeus. Marth må finne sin fars hellige sverd for å ha en sjanse mot Medeus, men dette blir ingen lett oppgave.

Spillet byr på tradisjonell, turbasert taktikk, men benytter seg av DS-ens særtrekk og lar deg kommandere hæren din ved å bruke DS-pennen.

I Fire Emblem gjelder det å passe ekstra godt på soldatene sine, for hvis en av dem faller i strid er han eller hun borte for alltid. Nøye taktisk planlegging og god oversikt over styrker og svakheter hos venner og fiender er nødvendig hvis du skal berge dine alliertes liv og opprettholde en slagkraftig hær.

Med eller mot venner

Fire Emblem: Shadow Dragon er det første spillet i serien som byr på flerspiller. Ved å bruke den trådløse oppkoblingen kan du spille mot andre både lokalt og over nettet. Du kan også snakke med dine motstander med DS-mikrofonen. Kanskje litt erting kan få ham til å begå stygge feilgrep?

Med oppkoblingen kan du også låne bort krigere til kamerater som sliter med vanskelige motstandere. I tillegg kan du også kjøpe og selge i en egen nettbutikk hvor du kan plukke opp våpen som ikke finnes andre steder i spillet.

Fire Emblem: Shadow Dragon skal være å finne i norske butikkhyller fra 5. desember. Det er utviklet av Nintendos Intelligent Systems-studio, som også står bak den populære strategiserien Advance Wars.

Siste fra forsiden