Counter-Strike: Global Offensive / Telenorligaen

Talentlaget Lions møter traverne i BX3 i åpningskampen

– Vi gleder oss ekstremt mye, sier kapteinen i BX3.

Lions/BX3/Valve/Gamer.no

Førstkommende helg går startskuddet for vårsesongen i Telenorligaen. Det er endelig på tide med jevne kamper med noen av Norges største talenter i sving. Første TV-sendte Counter-Strike-oppgjør vil være mellom gigantene BX3 og Lions lørdag 6. februar klokken 20:00.

Lions var i finalen i høstsesongen, men måtte se seg slått av London Conspiracy. Med to innhoppere ser de nå frem til en ny sesong der de kun har ett mål for øyet. Kaptein Mikael «ultra» Andersen gleder seg til sesongstarten.

DISSE SPILLER FOR OSLO LIONS ELEKTRONISKE SPORTSKLUBB

Vis mer

Eirik «spity» Hauger
Mikael «ultra» Andersen
Joakim «stb» Sjøthun
Mikal «enix» Aakvik Øiestad
Stig «StiG» Holmen

– Nivået i Norge er på vei oppover, så denne sesongen vil forhåpentligvis by på flere overraskelser og en jevnere tabell enn vi har sett tidligere. Det blir spennende, sier han til Gamer.no.

Mikael «ultra» Andersen i Lions.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Helgens motstander har nylig endret hele lagoppstillingen, og hentet inn et par gamle travere. Likevel føler Andersen og Lions seg trygg på seier i helgens kamp.

– BX3 vil være preget av at de har en ny lagoppstilling og et par rustne spillere, så møtet mot dem kommer til å være uforutsigbart med det i tankene. Dust 2 og Overpass er de to kartene vi har prioritert minst, så vi er ikke så komfortable på de kartene i dag, men uansett spår jeg en 2-0 seier til oss.

Lions: – Bestemte oss for å ta et stort steg fremover

Lions har kvittet seg med to spillere i vinterferien, og står i skrivende stund uten en offisiell startoppstilling.

– Det ble noen utskiftinger i vinter, og en lang juleferie. Januar har blitt brukt til effektiv trening. I finalen i høst ble vi rett og slett stengt ute av kampen mot London Conspiracy, og følte vi at vi ikke hadde lagt inn en god nok innsats hverken som lag eller på individuelt nivå. Vi tok en beslutning om å virkelig ta et stort steg fremover. Det største og viktigste tiltaket er at vi legger inn langt mer tid enn vi har gjort tidligere, både til lagtrening og individuell trening, forteller kapteinen.

Andersen har stor tro på at sesongen vil gå bra, og har satt seg et mål om å ende opp langt oppe på tabellen ved sesongslutt. Det skorter absolutt ikke på selvtilliten her.

– Jeg ser på oss som en av favorittene til å ta seg til sluttspill. Panters og vi tar nok første- og andreplassen. I sluttspillet møter vi mest sannsynlig Panters i finalen for enda et oppgjør mellom Norges to beste lag, sier han.

Helt nytt BX3-lag

BX3 har endret på hele laget og starter sesongen med et relativt vanskelig utgangspunkt ettersom flere av spillerne nylig har kommet tilbake etter et langt avbrekk fra profesjonell spilling. Steffen «phnien» Willumsen gleder seg til sesongstarten med nye lagkamerater.

Les også
«Snute» vurderer å legge opp

DISSE SPILLER FOR BX3 ELEKTRONISKE SPORTSKLUBB

Vis mer

Steffen «phnien» Willumsen
Michael «m1kkis» Sokki
Karl-William «kalle» Haraldsen
Samuel «zyppe» Martinsson
Håkon «hk0n» Kvande

– Det føles veldig godt at sesongen er i gang igjen, og det blir veldig spennende å se hvordan vi ligger an i forhold til resten av lagene i 1. divisjon. Vi gleder oss, sier han til Gamer.no.

Steffen «phnien» Willumsen i BX3.
VGTV

Willumsen tror møtet mot Lions blir et spennende oppgjør mellom to gode lag.

– Jeg tror det blir et spennende oppgjør mot Lions. De er et godt lag og har spilt minst like mye som oss, så vi gleder oss ekstremt mye til å møte dem på lørdag.

Karl-William «Kalle» Haraldsen ble kåret til verdens 11. beste spiller i 2011. Nå har han returnert etter en lengre pause fra Counter-Strike.

– «Kalle» er sikkert en av de med minst spilletimer totalt på grunn av at han ikke spilte de første årene i Counter-Strike: Global Offensive. Men på tross av det bringer han ekstremt mye erfaring fra 1.6-tiden, samt at han vet hva som skal til for at et lag skal utnytte sitt fulle potensial. Det er nok de to viktigste faktorene «Kalle» bringer med seg, pluss at han legger veldig mye tid i spillet hver dag for å ta igjen «tapt tid». Sistnevnte tror jeg smitter over på oss andre på en positiv måte, forteller Willumsen.

Med en ny lagoppstilling ble det mye som skjedde i vinterpausen for BX3, men tiden ble brukt på fornuftig måte.

– I vinterferien har vi har hatt trening stort sett hver eneste dag siden vi begynte å sette sammen laget. Vi begynner nå å se konturene av at vi er habile på de fleste kart. Vi har planlagt å delta på både The Convention i Kristiansund og Nordic Masters i Sverige i februar, så da kan vi ikke slappe av om vi vil se resultater.

Selv om laget er nykomponert og har noen rustne spillere, så mangler det ikke ambisjoner om plasseringen i Telenorligaen.

– Vi har øynene rettet mot topp-to på tabellen og selvfølgelig gull i sluttspillet, avslutter BX3-kapteinen.

Oppgjøret mellom Oslo Lions og BX3 sendes på GamerTV lørdag 6. februar klokken 20:00.

Siste fra forsiden