StarCraft II

«TargA» legger opp som StarCraft-spiller

En av de største norske e-sportstjernene har lagt tastaturet på hylla.

Helena Kristiansson/ESL

Kristoffer «TargA» Marthinsen (24) har lenge vært et av de største navnene i norsk e-sport. Som en av kun to profesjonelle StarCraft-spillere her til lands har han gjort seg bemerket blant annet etter å ha kommet på en delt tredjeplass på DreamHack Open: Valencia i 2012, og etter å ha vunnet Gigacon i 2014 og Telenorligaen tre sesonger på rad.

Her holder Kristoffer «TargA» Marthinsen et foredrag om det å være profesjonell StarCraft-spiller i 2014.
Adrian Holm/Gamer.no

Nå har zerg-spilleren annonsert at han er ferdig som e-sportspiller. Etter å ha fått spørsmål på Twitter om han har lagt opp, svarer nordmannen enkelt og greit: «ja, jeg kommer ikke til å spille i flere turneringer.»

Ikke ferdig med e-sport

Marthinsen bekrefter overfor Gamer.no at han har sluttet med StarCraft. Han forteller at avgjørelsen ble tatt etter at han ikke kvalifiserte seg for den prestisjetunge turneringen WCS i sommer.

– Jeg likte ikke å spille spillet det siste året før jeg slutta. Dette gjorde at resultatene mine i turneringer gikk til helvete, selv om jeg nok var en av de beste europeerne i praksis.

Marthinsen hinter imidlertid om at han ikke er helt ferdig i e-sportbransjen.

– Jeg har kanskje noe på gang, men jeg kan ikke si noe om det enda. Uansett om det skjer eller ikke så studerer jeg for øyeblikket, så det blir ikke på fulltid foreløpig.

Siste fra forsiden