Telenorligaen / StarCraft II

«TargA» vant Telenorligaen for tredje gang på rad

Se opptak av finalekampen mellom Norges to beste StarCraft II-spillere.

Lørdag var det duket for storoppgjør på Gamer.no da de to mest dominerende skikkelsene i det norske StarCraft II-miljøet, Jens «Snute» Aasgaard og Kristoffer «TargA» Mathisen, møttes i en finale for å kåre vårsesongens vinner av Telenorligaen.

Finalen var en best av syv-serie, hvor det skulle ta alle syv kampene før det til slutt var TargA som trakk det lengste strået. Han holder dermed fast på tittelen sin, som han nå kan smykke seg med for tredje sesong på rad.

Kristoffer «TargA» Mathisen i en av WCS-kvalifiseringene tidligere i år.

Se opptak av hele finalen mellom Snute og TargA her »

Den første kampen var en rask seier for Snute, som gikk for et tidlig «spawning pool» og påfølgende «baneling nest». TargA kom likevel tilbake i den andre kampen, hvor begge spillerne gikk for en roligere åpning. Sakte, men sikkert fikk TargA drept over 60 av arbeiderne til Snute, og med et klart økonomisk overtak gikk den andre kampen i TargAs favør.

Den tredje kampen ble et mikrooppgjør, hvor begge spillerne gikk for aggressive åpninger med tidlige «spawning pools». Etter mye kjemping tar TargA også denne kampen, og stillingen står da 2-1 til tittelholderen. I den neste kampen er det Snute som gjør kort prosess, og med en «speedling all-in» på to baser vinner han kampen raskt. Dermed stod det likt mellom de to norske zerg-spillerne.

I den femte kampen kopierer TargA bragden sin fra andre kamp, og etter å ha gjort mye småskader på Snutes økonomi tar han nok en seier.

Snute snubler veldig i den sjette kampen i serien. Planen er å bygge mutalisk, men når han glemmer å bygge et spire må han tenke kjapt. Gjennom motangrep og distraksjoner klarer Snute å kjøpe seg den tiden han trenger til å få bygd opp en stor mutaliskhær som han kjører over hæren til TargA med.

Etter seks kamper stod stillingen dermed likt, og det var duket for en siste kamp for å avgjøre det hele. Snute håper på reprise fra forrige kamp, og går for samme roach og mutalisktaktikk. TargA har tydeligvis lært og denne gangen står han støtt i mot. Etter mye kniving fram og tilbake må Snute se serien tapt, og TargA tar enda en seier i Telenorligaen.

Han stikker dermed av med 5000 kroner for førsteplassen, mens Snute får 2500 kroner som nummer to.

Se den siste og avgjørende kampen mellom Snute og TargA.

Siste fra forsiden