Team Dignitas til topps i prestisjetung TrackMania-turnering

Gruste rivallaget Acer i finalekampen på søndag.

Søndag ble det storoppgjør i TrackMania-miljøet, der rivallagene Team Dignitas og Acer krasjet sammen om førsteplassen i TM Masters 2013. Team Dignitas gruset til slutt motstanderen med en seier på 4-0, og vant heder og ære i tillegg til 50 000 coppers. Oppgjøret kan du se nederst i artikkelen.

Team Dignitas, med den norske lagkapteinen Fredrik «Bergie» Bergmann som leder, ble på forhånd utpekt som favoritt til å stikke av med gullet. Laget har slått Acer de siste par kampene med god margin, senest under ESL Competition Premiership-finalen tidligere i år. De to lagene regnes som rivaler, men har stor respekt for hverandre.

– Fikk til slutt vise hvor gode vi er som lag

Lagkaptein på Team Dignitas, Bergie, er strålende fornøyd med resultatet, men som alltid er det noen småting å pirke på.

Team Dignitas regnes som et av de beste lagene i TrackMania Nations Forever.

– Den første banen kunne ha gått litt bedre i starten. Vi gjorde noen feil som gjorde at de tok ledelsen. Vi vant den til slutt etter en uhyre spennende sisterunde. På bane nummer to begynte vi bedre, og det var er vi virkelig fikk vise hvor gode vi er som lag, forteller lagkapteinen til Gamer`s Paradise.

Team Dignitas kan ikke hvile på laubærene så lenge. Allerede til helgen er det en ny runde i ESL, og laget ønsker å komme til topps på pallen – en bragd de har greid de to siste gangene.

Best blant 78 lag

TM Masters er en turnering som har holdt på siden 2008, og har siden den gang holdt to turneringer hvert år. Det er den profilerte banebyggeren og Team Hot-laglederen Hotrod som puslet sammen turneringen. Siden den gang har det blitt arrangert flere solo- og lag-turneringer, og opplegget stiger fortsatt stadig i anseelse innad i miljøet.

Denne runden av den velrenommerte lagturneringen har pågått i et par måneder nå, og etter flere gruppespill ble det de to topplagene som knivet i finalekampene. Totalt deltok 78 lag i spillet, blant andre to norske: Gamers League og BX3. Førstnevnte røk ut i gruppespillet, mens sistnevnte ble overkjørt i åttendedelsfinalen av sølvmedaljevinner Acer.

Les også: Profilintervju med Team Dignitas' lagkaptein, Fredrik «Bergie» Bergmann

Team Dignitas gikk av med seieren under TM Masters 2013 TC.

Siste fra forsiden