Team Dignitas trekker seg fra Counter-Strike

– Ting gikk ikke som vi hadde håpet, forteller turneringssjefen.

Team Dignitas fortalte onsdag at organisasjonen og deres Counter-Strike: Global Offensive-lag går hvert til sitt. Laget frigjøres på tross av sterke resultater, og det skal være en gjensidig beslutning tatt av både spillerne og ledelsen.

Utelukker ikke fremtidig satsing

Samtidig gjør ledelsen det klart at dette ikke nødvendigvis betyr slutten for Dignitas' engasjement i Counter-Strike.

— Vi vil se på våre muligheter, og hvis vi bestemmer oss for å knytte oss opp mot et nytt lag vil vi holde dere oppdatert, skriver Piet «Sui» Smet på den offisielle nettsiden.

Counter-Strike: Global Offensive-laget til Team Dignitas ble satt sammen så sent som i mars i år, etter at Dignitas hadde vært ute av Counter-Strike-miljøet i over to år. Laget var senest i aksjon i slutten av juli, hvor de deltok på turneringen epic.LAN og stakk av med en sterk andreplass.

På tross av at resultatene ikke har uteblitt stoppes altså satsingen på Counter-Strike. Det blir ikke gitt noen begrunnelse for dette utover «ting gikk ikke som vi hadde håpet».

Laget bestod av spillerne Tom «vertiGo» Rockliffe, Som «s0m» Haddow, James «PEZ» Perrot, Henry «HenryG» Greer og Benjami «BenkofK» Pratt. Det er foreløpig uvisst hva som blir deres vei videre.

Tøft den siste tiden

Den siste uka har vært tøff for Team Dignitas. I tillegg til å kutte Counter-Strike: Global Offensive-laget røk Dota 2-lag på en smell allerede i gruppespilelt av den presitsjefylte turneringen The International 3. Det gikk ikke bedre for StarCraft II-spilleren Lukasz «Tefel» Czarnecki, som ikke kom seg videre fra gruppespillet i WCS Europa tirsdag.

Dignitas’ World of Tanks-lag har derimot ikke sviktet den siste tiden. De tok blant annet førsteplassen i sommerens DreamHack-turnering og fikk dermed med seg over 350 000 kroner.

Team Dignitas har også spillere og lag innenfor TrackMania, League of Legends, Smite, Dota 2, FIFA, ShootMania og diverse slåssespill. Nå vil tiden vise om resten av organisasjonen kan komme tilbake til toppform.

Les også: Her er første dataspiller med idrettsvisum
Les også: «Stephano» er ferdig med StarCraft II

Siste fra forsiden