Telenorligaen

Telenorligaen dropper League of Legends-kvalifisering grunnet få påmeldte lag

– En stor del av miljøet har ikke ambisjoner om å spille på kompetitivt nivå, spekulerer lagleder for topplag.

Riot Games

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier i 2015 sponset av Logitech G og Expert.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Finalene finner sted på SpillExpo i november.

PREMIENE I HØSTSESONGEN:

Deltakerne i 1. divisjon kjemper om 245 000 kroner i verdier fordelt over de fire spillene:

Counter-Strike: GO / League of Legends:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G og Expert til en verdi av 80 000 kroner
2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

StarCraft II / Hearthstone:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G og Expert til en verdi av 20 000 kroner
2. plass: 5000 kroner
3. plass: 2500 kroner

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

Lørdag 15. august var det klart for en kvalifiseringsturnering for å fylle ledige plasser i en ny og utvidet 3. divisjon av League og Legends-delen i Telenorligaen. Bakgrunnen for endringen var en forventning om økt deltakelse denne høsten.

– Vi undervurderte antall påmeldinger denne våren, og den originale ligastrukturen var ikke satt opp til å håndtere så mange lag og spillere. Nå går vi over til en mer naturlig forgreining nedover i systemet, forklarte Stein Wilmann, e-sportansvarlig på Gamer.no før sommeren.

Alle nye lag plasseres i 4. divisjon

Stein Wilmann leter etter svar på hvorfor den norske League of Legends-ligaen ikke har mer enn 47 påmeldte lag.

Den nye strukturen blir viktig i Counter-Strike: Global Offensive-ligaen som nå har over 240 påmeldte lag, men for League of Legends er antall påmeldte lag lavere enn i våres, med fem dager igjen til fristen går ut.

– En forutsetning for kvalifiseringen var at det ble påmeldt tilstrekkelig med lag for høstens sesong. Med de nåværende 47 lagene er dette dessverre ikke tilfelle, og League of Legends vil derfor fortsette med én avdeling i 3. divisjon, forteller Wilmann nå.

Dermed blir kvalifiseringscupen kansellert og alle nye lag plasseres i 4. divisjon, med X antall avdelinger á åtte lag, avhengig av antall påmeldinger.

Wilmann synes det er vanskelig å si hvorfor League of Legends sakker akterut i seriesammenheng sammenlignet med Counter-Strike: Global Offensive.

– Jeg tør nesten påstå at League of Legends spilles av flere på daglig basis enn Counter-Strike, og likevel stiller de med bare en sjettedel av lagene. Hadde jeg hatt svaret hadde jeg jobbet med å løse det fortløpende. Det har jeg dessverre ikke, så her trenger vi tilbakemelding fra miljøet.

Det er fortsatt mulig å melde seg på seriespillet:
Her registrerer du laget ditt for Telenorligaen »

– De fleste spiller for moro skyld

Benedichte Breistøl, leder for Celestial Gaming og skribent på Gamer.no, mistenker at en stor del av miljøet ikke har ambisjoner om å spille på et kompetitivt nivå.

– Det blir naturligvis bare spekulasjoner, jeg tror de fleste spiller mest for moro. Det er litt kjedelig for ligaen dersom det stemmer.

Les også
Foxed sjokkerte Oilers - topper tabellen

Hun forteller topplagene ofte kontakter henne for å få tips til spillere nedover i divisjonene som kan tre inn i lagoppstillingen.

– Det viser på mange måter at det er stor manko på gode og dedikerte spillere.

Manager for Celestial Gaming, Benedichte Breistøl, synes det er kjedelig for Telenorligaen dersom de fleste bare spiller League of Legends for moro skyld.
Privat

– For det er vel noe av poenget med en breddesatsing som Telenorligaen, at topplagene konkurrerer øverst, mens amatørlag og lag som bare vil spille for gøy, holder til i 3. divisjon eller lavere?

– Jo, jeg vil si det. Samtidig er det flott for topplagene at man kan finne talent nedover i divisjonene, sier Breistøl.

– Det kan hende lagene nedover i divisjonene synes det blir vanskelig å holde på lagoppstilling fordi de fleste spillerne ønsker seg oppover, og få egentlig spiller for moroskyld i en fast gruppe.

– I Counter-Strike er det nå snart 250 lag, mot 47 i League of Legends, og det blir hele fem divisjoner i det spillet. Flere av lagene i de nederste divisjonene der virker å være med for moro skyld. Hva skiller det miljøet fra League of Legends?

– Når folk spiller for moro i League of Legends, dreier det seg ikke så ofte om å spille rangerte kamper. De spiller «fun modes» i spillet, som ARAM eller «Normal Games» med helter de ikke mestrer og så videre. I et ligaspill vil det kanskje være vanskelig å finne fem spillere som har en moro-tilnærming til konkurransen de deltar i. Og dersom man stadig mister sine beste spillere til lag som er i høyere divisjoner, mister kanskje mange motivasjonen til å finne nye lagmedlemmer. Det blir naturligvis spekulasjoner igjen, avslutter Breistøl.

Selv om kvalifiseringen er kansellert er det fortsatt mulig å melde seg opp til seriespillet. All påmelding skjer her:

Siste fra forsiden