Sluttspillet i Telenorligaen - League of Legends

Telenorligaen i League of Legends skal avgjøres

Nyx og Fact Revolution møtes til dyst på SpillExpo i Lillestrøm

Nyx møter Fact Revolution i Telenorligafinalen i League of Legends.
Riot/Nyx/Fact Revolution/Montasje Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN

Vis mer

Norges største satsing på e-sport. Ligaen består av spillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League. Over 800 lag og 5500 spillere var påmeldt vårsesongen 2017.

Alt du bør vite om Telenorligaen »

SLIK FORDELES PREMIEPENGENE I LEAGUE OF LEGENDS

Vis mer

1. plass: 30 000 kroner
2. plass: 18 000 kroner
3./4. plass: Riddle 6 000 kroner
3./4. plass: nDurance 6 000 kroner

Søndag klokken 12:00 skal Telenorligaen i League of Legends avgjøres under SpillExpo på Norges Varemesse i Lillestrøm.

Overraskelseslaget Nyx skal måle krefter mot forhåndsfavoritten Fact Revolution. Da lagene kjempet mot hverandre i seriespillet endte kampen med seier i favør Fact Revolution. Det er med andre ord helt åpent før finalen i League of Legends. Lagene kjemper om det gjeve seriemesterskapet og 30 000 kroner i premiepenger til vinnerlaget.

Kampen ser du gratis på TV 2 Sumo søndag klokken 12:00 »

– Etter seieren mot nDurance var hele laget i ekstase

DISSE SPILLER FOR NYX

Vis mer

Benjamin «sirquacksal0t» Peattie (Top)
Ryan «RnS» Scotcher (Jungle)
Alexander «HawhawNeverlucky» Fedde (Mid)
Kevin «Slomklow» Nguyen (Marksman)
Cem «Salty Melon» Soyer (Support)

Benjamin «sirquacksal0t» Peattie og Nyx kommer inn til finalen med god stemning.
Privat

Nyx overrasket alle da de slo nDurance 2-1 i sin semifinalekamp. Bragden blir ikke mindre ettersom laget sikret seg den siste sluttspillplassen i siste serierunde. Top Lane spiller i Nyx, Benjamin «sirquacksal0t» Peattie forteller om et lag som har arbeidet hard for å nå sluttspillet.

– Sesongen hadde en grei start, men halvveis inn i sesongen kom problemene. Etter mye trening fikk heldigvis kontroll på problemene og vi begynte å utvikle oss. Gjennom hardt arbeid og litt flaks kom vi oss til slutt til sluttspillet. Etter seieren mot nDurance var hele laget i ekstase, slik at vi kommer inn i finalen med god stemning.

Nyx har beholdt lagoppstillingen sin gjennom hele sesongen. Peattie tror dette har hjulpet laget gjennom sesongen.

– Det å ha samme lagoppstillingen gjennom hele sesongen har selvfølgelig skapt mer synergi mellom oss. Det å ha det kjennskapet har uten tvil hjulpet oss i kampene vi har spilt, forteller Top Lane-spilleren.

Veien videre er ifølge Peattie foreløpig uklar, men han håper laget fremdeles holder sammen.

– Vi har egentlig ikke tenkt så mye på fremtiden, men jeg tror vi vil holde sammen. Det hadde selvfølgelig vært morsomt å delta andre steder også.

Les også
– Nordic Masters gir oss en fin mulighet til å hevne oss

Jungle-spiller i Fact Revolution, Anders «Sharp» Lilleengen, er i følge Peattie den mest fryktede hos laget hans, men han tror likevel de kan spille Lilleengen dårlig.

Den vi er mest redd for er nok «Sharp». Han er en solid spiller med evnen til å ta over hele kampen. Så lenge vi klarer og holde «Sharp» nede og passe på at han ikke bærer Fact Revolution til seieren har vi en meget god sjanse til å bli seriemeste. En klar svakhet hos Fact Revolution er nok deres emosjonelle Mid Lane-spiller «Tivity». Dersom han dør i løpet av de første minuttene av kampen, har vi nok en klar seier, utdyper Peattie.

Hvilken spiller vil du trekke frem i eget lag?

Vår midlaner «HawHawNeverLucky» er nok den beste Mid Lane-spilleren i ligaen. Dette fikk han tydelig vist frem når han tok helt av mot nDurance.

Peattie mener laget har overbevist gjennom sesongen og tror laget hans til slutt står igjen som seriemestere.

– Det å gå fra nyopprykkede til seriemestere hadde selvfølgelig vært et stort steg for oss. Jeg tenkter meg det kommer til å være en jevn kamp, men at vi til slutt drar i hjem seriemesterskapet med 2-1, avslutter Peattie smilende.

- For «Zhandia» vil en seier ha alt å si

DISSE SPILLER FOR FACT REVOLUTION

Vis mer

Kristian «Lurrbakk» Søbye Grønvold (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Sondre «Tivity» Afdal (Mid)
Sander «Zhandia» Skogstad (Marksman)
Joachim «Accziz» Torsvik (Support)

Kristian «Lurrbakk» Søbye Grønvold er selvsikker før finalen.
Mohammed Barzinje

Fact Revolution har oppskriftmessig tatt seg til sluttspillet og finalen. I semifinalen mot regjerende seriemeste Riddle, stakk Fact Revolution av seieren 2-0. Top Lane-spiller Kristian «Lurrbakk» Søbye Grønvold er fornøyd med sesongen så langt i et lag som har beholdt samme lagoppstillingen gjennom hele sesongen.

– Jeg er meget fornøyd med sesongen til nå. Kontinuiteten i laget har hatt mye å si. Det er helt åpenbart at det er enklere å spille med de samme, i motsetning til innbyttere.

Hva vil en seier har å si for dere?

– For «Zhandia» har det alt å si. Han sliter med selvtilliten om dagen, og lengter sterkt etter pokalen.

På spørsmål om hvem i Nyx de burde se opp for, mener Grønvold at «sirquacksal0t» blir farlig.

– Top Lane-spilleren deres, Benjamin «sirquacksal0t» Peattie ovverasket meg forrige kamp. Jeg liker spillere som er modige nok til å dra frem egne karakterer, i motsetning til andre som spiller det de andre ser på som best.

Grønvold er likevel selvsikker før sesongens viktigste kamp.

– Vi er ikke gode nok enhetsmessig, men generelt er vi bedre enn Nyx på alle områder. Vi har sterke spillere i alle rolle, noe vi har vist gjennom hele sesonge. Hver enkelt spiller kan bære laget til seier. Med mindre «Tivity» får et emosjonelt sammenbrudd tar vi seriemesterskapet 2-0, avslutter Grønvold.

Siste fra forsiden