EasyAntiCheat / Telenorligaen

Telenorligaen innfører EasyAntiCheat i 1. divisjon

Den markedsledende løsningen for å oppdage juks må brukes av samtlige førstedivisjonslag allerede i andre runde.

EAC skal være med å stoppe juksing og jukseanklager i Telenorligaen.
Colourbox, skjermbilde av spill

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norges største satsing på e-sport, og driftes som et divisjons- og sesongbasert seriespill. Ligaen består av spillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League. Det er to sesonger per kalenderår.

Alt du trenger å vite om Telenorligaen »

Tidligere denne uken ble en spiller utestengt fra Telenorligaen etter en protest fra Demise.no etter mandagens kamp mot Nordic Warthogs. Som følge av denne saken framskynder Telenorligaen prosessen med å innføre EasyAntiCheat i førstedivisjon av Counter-Strike: GO med umiddelbar virkning. Alle lagene som kjemper i divisjonen må bruke løsningen allerede i andre runde som starter førstkommende mandag.

Løsningen installeres både på tjeneren og klienten det spilles på. Dette krever at spillerne i førstedivisjon må installere klienten, som allerede finnes på Steam.

Har ønsket å ha det på plass lenge

Leder i Telenorligaen, Tor-Steinar Nastad Tangedal forklarer at det har vært ønske om å få på plass EAC tidligere, men at det har vært vanskelig å gjennomføre.

Tor-Steinar Nastad Tangedal er leder for Telenorligaen.
Telenor

– Vi har snakket om å få på plass EAC lenge, og hva det vil kreve av oss og hva det vil kreve av deltakerne. Dessverre har det ikke vært like høyt på prioriteringslista som å faktisk få i gang sesongen, gjennomføre kvalifiseringer, lage grafikk, kampvarsler, bistå nye lag og spillere og få TV 2-sendingene gode. Ressursene våre er ikke ubegrensede, og det finnes en lang liste over andre ting som skal være på plass før tredje serierunde, sier Tangedal.

Med protestsaken, og den påfølgende kjennelsen i friskt minne, er det naturlig å lure på om avgjørelsen ble tatt så raskt på grunn av dette. Tangedal sier at oppmerksomheten rundt saken gjorde at prosessen ble satt i gang raskere.

– Naturligvis fikk vi opp farten og omprioriterte etter at jukseanklagen mot Nordic Warthogs kom. Vi liker jo ikke støyen, og håper innføring av EAC i 1. divisjon vil bidra til at deltakerne er tryggere på at motstanderen har rent mel i posen, og vi som arrangør kan bruke mer tid på å skape en god liga og publikumsopplevelse.

Videre er planen at EAC skal være pålagt i flere divisjoner.

– Planen er å rulle ut dette også nedover i divisjonene, men vi har et stykke igjen før vi har det tekniske på plass, avslutter Tangedal.

Siste fra forsiden