Samarbeid med FACEIT

Telenorligaen sparker ut alle som har jukset hos FACEIT

Trapper opp arbeidet med å ta uredelige spillere.

Samarbeidet skal sikre en renere og bedre liga.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League med 450 000 kroner i rene pengepremier i 2017.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de ti beste i landet. Etter ni serierunder avsluttes det hele med et sluttspill mellom de fire beste.

Alt du bør vite om Telenorligaen »

Under E-sportdagen 2017 på Telenor Expo, Fornebu, kunne Gamer.no og Telenorligaen annonsere et samarbeid med det britiske selskapet FACEIT som trer fullstendig i kraft fra fredag 25. august.

Avtalen innebærer utveksling av informasjon om juksemakere. Systemet som implementeres fungerer slik at FACEIT-kontoer knyttet til kontoer på Gamer.no, vil automatisk gi ett års utestengelse hos sistnevnte dersom FACEIT dømmer personen for juks. Utestengelsen er gyldig fra den datoen spilleren først ble tatt.

Det automatiske systemet er etter samme modell som benyttes knyttet til VAC-utestengelser. Spillere som mottar en slik utestengelse blir direkte utestengt fra deltakelse i alle turneringer og seriespill hos Gamer.no. Det samme vil nå også skje med utestengte spillere hos FACEIT.

Nesten daglig utestenges det spillere som er dømt for juks eller tatt av Valve Anti-Cheat. Listen over spillere på Gamer.no finner du her.

Ønsker å luke ut juks

Erling Rostvåg er liga- og turneringsansvarlig i Gamer.no.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Liga- og turneringsansvarlig i Gamer.no, Erling Rostvåg kan fortelle om en lang prosess for å få i land avtalen.

– Vi har hatt samtaler med FACEIT om forskjellige former for samarbeid i over et halvt år nå. Slike samtaler har vi med mange aktører, men ofte blir det ikke noe av det. Likevel har vi blitt enige om å utveksle informasjon om folk som jukser, sier Rostvåg

EasyAntiCheat ble i løpet av forrige sesong lansert som et tiltak mot juks og jukseanklager. Rostvåg forteller at han håper og tror det nye samarbeidet gir resultater.

– I en ideell verden vil et slikt samarbeid ikke endre noe som helst, men i realiteten håper vi jo på å luke ut en del av de som jukser. Vi er avhengig av at et flertall i ligaen har holdninger som avviser juks og det er viktig for oss at de forstår at vi tar dette seriøst, forteller Rostvåg.

Han presiserer at selv om en ny «anti-cheat» ikke blir innført, nyter Gamer.no og Telenorligaen likevel godt av FACEIT sin klient.

– Den umiddelbare effekten er at vi får nytt godt av resultatene til en annen klient. På sikt kan det redusere mengden juks, og på den måten bidra til en bedre opplevelse for alle, avslutter han.

Siste fra forsiden