Temperaturen synker i New York

Atari har kunngjort at de har sikret seg utgivelsesrettighetene til den interaktive thrilleren Fahrenheit, fra Quantic Dream.

Fahrenheit (som ser ut til å få navnet Indigo Prophecy i USA) er et spill det er knyttet store forventninger til, takket være et innovativt og ambisiøst konsept. Tidligere var det planen at spillet skulle gis ut av Vivendi Universal Games, men i fjor høst ble det klart at kontrakten mellom Vivendi og Quantic Dream hadde blitt avsluttet.

Nå har Atari sikret seg de verdensomspennende utgivelsesrettighetene til denne tittelen, og lanseringen er satt til september i år. Fahrenheit foregår i New York, som er plaget av konstant fallende temperatur og en bølge ritualistiske mord. Det skremmende er at det ser ut til å være helt normale folk som er morderne. Det er som om de blir besatt av en eller annen ond ånd og mister kontrollen over seg selv i et kort, men svært fatalt øyeblikk.

Spillets hovedperson, Lucas Kane, får oppleve dette på kroppen når han dreper en fremmed på toalettet i en restaurant. Spilleren inntar rollen som Lucas, som har et desperat behov for å finne ut hva det er som foregår, og som naturligvis ikke ønsker å sitte i fengsel resten av livet. Det spøker rundt han, og han ser syner. Samtidig er han nødt til å alltid være ett skritt foran politiet.

Lucas Kane er imidlertid ikke den eneste hovedpersonen i spillet. Totalt får du kontrollere fire personer, hver med sine egne mål og motiver. Carla Valenti, for eksempel, er politietterforskeren som jakter på Lucas. På denne måten gir Fahrenheit spilleren en unik mulighet til å spille både jeger og flyktning, og det du gjør når du spiller Lucas får direkte innvirkning på hva Carla må gjøre når du spiller henne.

- Fahrenheit representerer en milepæl i utviklingen av videospill, med en genuint innovativ design og en iskald atmosfære som kan matche selv de mest suksessrike kinothrillerne, sier Martin Spiess som er visepresident for Ataris europeiske markedsføringsavdeling. Vi gleder oss til å ta en nærmere titt på dette spillet etter som lanseringen nærmer seg.

Siste fra forsiden