The Convention

The Convention satser tungt på Counter-Strike neste år

Nordmøres største LAN frister med 30 000 kroner til vinnerlaget.

The Convention

I vinter feiret The Convention 20-årsjubileum. Det Kristiansund-baserte LAN-et har blitt en suksess med opp mot 600 dagsbesøkende, og nå har arrangøren gått ut med den første informasjonen om neste års arrangement.

– Vi gjentar suksessen med fokus på god stemning, e-sport og det å være Norges beste LAN, skriver de i annonseringen.

Økende interesse for Counter-Strike

The Convention avholdes i Braathallen i Kristiansund.
The Convention

Datoen er satt til 24.-28. februar og den totale premiepotten er oppe i nærmere 90 000 kroner fordelt over seks spill. Sist gang var League of Legends hovedsatsingen, men i 2016 er det igjen Counter-Strike som vies mest oppmerksomhet. Skytespillet står for over 60 000 kroner av potten og er den eneste turneringen som vises for publikum utenfor Braathallen.

– The Convention har alltid vært et Counter-Strike-LAN, men interessen forsvant etter 1.6 (og et lite besøk innom Counter-Strike: Source). Nå har derimot interessen økt, og da var det på tide for oss å gå tilbake til gamle tider, sier arrangør Kenneth Gaupseth Johansen til Gamer.no.

I 2015 var opp til 600 personer innom arrangementet daglig.
The Convention

På Facebook skriver de at det vil deles ut premier helt ned til åttendeplass i Counter-Strike-turneringen, og arrangøren vil invitere en rekke lag som blir direkte kvalifisert til hovedturneringen. Disse får gunstige billettpriser, mulighet for overnatting i garderobene og spille på ferdigoppsette konkurransemaskiner. Andre lag må kvalifisere seg gjennom egen turnering som spilles i hallen.

Premiepotten på The Convention 2016 fordeler seg slik:

  • Counter-Strike: 63 500 kroner
  • League of Legends: 9000 kroner
  • Call of Duty: Black Ops III: 3500 kroner
  • FIFA 16: 4500 kroner
  • Minecraft: 4500 kroner
  • Rocket League: 4500 kroner

Norges beste LAN?

– Dere skryter av å være Norges beste LAN. Hva ligger i det?

– Vi mener selv at vi har ganske bra gjennomførte turneringer og generelt veldig lite støy slik at spillerne ikke blir forstyrret av sceneunderholdning eller andre hendelser i hallen. Dette gjelder også LAN-deltakere. Dette er et LAN der man kan komme med laget sitt for å trene. Vi har også fått tilbakemeldinger fra tidligere deltakere om at vi er best, forteller Johansen med et smil.

The Convention har tidligere vært behjelpelige med å hente tilreisende lag på den lokale flyplassen eller bussterminalen, og det settes opp rimelig busstransport fra og til Trondheim for de som kommer derfra.

Les også
Anmeldelse:

Billettsalget åpner etter nytt år.

Siste fra forsiden