PGL Major Stockholm

– The International ble en vekker - ikke la Counter-Strike-majoren bli en skuffelse

Det svenske e-sportforbundet har sendt et åpent brev til svenske myndigheter og satt en frist til fredag.

Slik så det ut sist gang PGL arrangerte major i 2017.
PGL eSports

2021 skulle bli enormt år for Stockholm og Sverige som arrangør av to av verdens størte e-sportarrangement. En av dem, The International, er allerede flyttet til Romania og nå ser det mørkt ut for Counter-Strike-majoren som opprinnelig skulle avholdes i slutten av oktober.

Det svenske e-sportforbundet har sammen med flere profilerte klubber som Ninjas in Pyjamas, Alliance og Godsent sendt et åpent brev til de svenske myndigheter hvor de ber om et endelig svar om hvorvidt storturneringen kan arrangeres eller ei. Der har de satt en frist til fredag 16. juli for endelig avklaring i saken.

LES OGSÅ: AW3 gjorde jobben i gruppespillet for Rocket League-OL

– Tiden renner ut

Counter-Strike-majoren står i fare for å bli flyttet.
PGL eSports

I en e-post til svenske Expressen skriver administrerende direktør i PGL Silviu Stroie at de snart ikke har mer tid igjen.

– Tiden renner ut. Det finnes ingen ny utvikling. Vi kan bestemme oss hvilken som helst dag å flytte den fra Sverige, skriver Stroie og legger til.

– Vi håper fremdeles på å kunne frita spillerne fra innreiserestriksjonene, men det har ikke vært noen indikasjon på om det vil skje eller ikke i det hele tatt.

I brevet skriver det svenske e-sportforbundet sammen med storklubbene at en forflyttelse også av majoren vil skade ryktet til nasjonen som e-sportarrangør.

– Det finnes derimot en enkel løsning, og den ligger helt i politikernes hender, skriver forbundet.

Dermed venter Counter-Strike-publikummet spent fremt til fredag på en avklaring rundt en av tidenes største Counter-Strike-turnering.

Siste ord er ikke sagt og vi følger naturlig nok utviklingen.

Siste fra forsiden