The Outer Worlds - Nintendo Switch

The Outer Worlds på Nintendo Switch utsatt på grunn av coronavirus

Utbruddet skaper trøbbel for flere spillselskaper, inkludert Nintendo og Ubisoft.

Private Division

Romeventyret The Outer Worlds vil likevel ikke gjøre sin Nintendo Switch-debut 6. mars. Virtuos Games, den kinesiske utvikleren ansvarlig for Switch-versjonen, har nemlig blitt nødt til å stenge sine kontorer som følge av frykt for coronavirus.

Ifølge utgiver Private Division skal ingen ved studioet faktisk være smittet av viruset, som hittil har tatt livet av over 600 mennesker i Kina. Mange selskaper har imidlertid lukket dørene midlertidig i håp om å hindre videre spredning.

Ettersom man ikke vet hvor langt dette oppholdet blir, kan Private Division heller ikke si noe om en ny slippdato for Switch-versjonen av The Outer Worlds. Ytterligere detaljer vil deles etter hvert som utgiveren får samarbeidet med Virtuos om å finne en løsning.

Flere påvirket

I løpet av de siste dagene har flere aktører i spillbransjen meldt om forsinkelser og andre vanskeligheter som følge av coronavirusutbruddet i Kina. Nintendo og Ubisoft er blant de som driver både produksjon og spillutvikling i landet, og begge har blitt påvirket av situasjonen.

Ifølge Reuters har Nintendo måttet utsette produksjon og leveranse av både Switch-konsoller og annet tilbehør til Japan, som en effekt av coronavirusets herjinger. I en spørrerunde med investorer sa Ubisoft-sjef Yves Guillemot at selskapets kinesiske studioer har holdt stengt denne uken. Planen er å åpne igjen på mandag, men situasjonen virker å være veldig usikker.

Du finner mer informasjon om coronaviruset på nettsidene til verdens helseorganisasjon (WHO).

Les også: Spillere flokker til Plague Inc. for å lære mer om Kinas dødelige virusutbrudd »

Siste fra forsiden