The Settlers på DS til høsten

Til høsten får Nintendo DS den første håndholdte versjonen av The Settlers.

Sammen med informasjon om demoen av The Settlers II: 10th Anniversary, som vi la ut i går kveld, ga Ubisoft oss i dag beskjed om at et The Settlers-spill utvikles for Nintendo DS. Dette er første gang franchisen får innpass i en håndholdt spillmaskin, og den franske utgiveren mener Nintendo DS er perfekt for den populære spillserien.

DS-versjonen baseres på spillmekanikken vi kjenner fra de første spillene i strategiserien. Det betyr at du får ansvaret for å bygge opp en landsby, og koble bygningene sammen med veier. Jo bedre veinettet er, jo mer effektiv blir din økonomi. Pekepennen brukes til å organisere innbyggerne, mens den øverste skjermen gir deg informasjon om den aktive verdenen. Spilleren kan bytte plass på dissse skjermene når som helst underveis.

I et godt samfunn trenger du blant annet skipsbyggere, skogsforvantere og speidere, og alle har naturligvis behov for mat og materialer i ny og ne. Totalt inneholder spillet over tredje ulike yrkesgrupper. Derfor er gårdsdrift, oppfostring av buskap, jakt og fiske viktig for å holde landsbyen i gang. Gull, malm og kull henter man fra miner rundt om i landskapet. Men tro ikke at alt bare er idyll på den kjære øya. Farene truer, og soldater bør etterhvert settes opp for å vokte landsbyen mot inntrengere.

Spillet kommer med to kampanjer, en romersk og en for resten av verden. Totalt er det fire folkegrupper, inkludert nubiere, asiatere, vikinger og romere. Kampanjen tar deg gjennom syv kontinenter og fire ulike miljøer (skog, lava, snø og sump). I tillegg får vi en tradisjonell sandkassemodus hvor man kjemper mot den kunstige intelligensen.

DS-versjonen utvikles av det Ubisoft-eide utviklerstudioet Blue Byte. De første skjermbildene er lagt opp i vårt bildegalleri.

Siste fra forsiden