Anmeldelse

The Sims 2

Det bor noen smånevrotiske mennesker inne i datamaskinen din, og de trenger din hjelp. The Sims 2 er her, og det er akkurat like godt som vi hadde forventet.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Innredning av hjemmet ditt
Et hus uten innhold er fryktelig trist, noe de fleste som har sett et fraflyttet hus vet. Electronic Arts har derfor gitt oss en mengde møbler å fylle husene våre med. Antallet ulike møbler er kanskje litt skuffende. Det ser ikke ut til å være særlig mye mer her enn i originalversjonen av The Sims, og mens spillet er bedre utstyrt enn før på enkelte områder, er det dårligere utstyrt på andre. Det finnes for eksempel bare to typer kjøleskap. Papirkurv finnes ikke. Samtidig kommer spillet også her med mer frihet enn tidligere. Liker du en sofa, men skulle ønske fargen eller setetrekket var annerledes? Ikke noe problem - da velger du bare en variant du er mer komfortabel med. De aller fleste møblene kommer nemlig i en rekke ulike varianter, slik at du kan velge akkurat den fargen, tretypen eller mønsteret som passer best i dine omgivelser. Angrer du deg, eller er du ute etter å gi stua en ny stil, så kan du enkelt forandre på utseendet senere. Genialt.

Derfor er det slik at når du skal velge gardiner for første gang blir du sikkert skuffet over utvalget, helt til du oppdager at alle de forskjellige gardintypene kommer med ulike farger og mønstre. Kanskje du vil ha den gule varianten på kjøkkenet og den blå på soverommet? Helt greit. Igjen; på tross av at mengden innhold ikke ser ut til å ha endret seg nevneverdig, har interiørarkitektene blant oss fått mye mer spillerom enn før. Nå gleder vi oss bare til Electronic Arts gir ut et program som lar deg importere dine egne bilder til å henge på veggen, slik de gjorde med originalen. Bildene i spillet er nemlig ikke fryktelig interessante, dessverre.

Mennesker i sentrum
Nok om de statiske tingene i spillet - det er menneskene som er i fokus i dette spillet, og det er her de største endringene har kommet. Simmene virker mer intelligente nå. De er flinkere til å gå på do selv om de føler behov for det, eller lage mat hvis de er sultne (men de lager fortsatt stort sett bare til seg selv, på tross av at de har besøk eller familie). Ting som toalettbesøk og dusjing ser ut til å ta litt mindre tid enn tidligere, og behovet ser ikke ut til å være så stort som det var før - dessuten kan simmene både gå på do og spise mens de er på jobb, noe som hjelper veldig mye. Simmene tar litt mer initiativ enn før, og er generelt flinkere til å bruke tiden fornuftig uten at du hele tiden må detaljstyre. Mens maten står i komfyren kan en sim godt finne på å sette oppvasken fra forrige måltid inn i oppvaskmaskinen, for eksempel.

Når du lager en ny sim kan du velge personligheten hans eller hennes, og dette valget får mye å si for hva denne simmen ønsker seg i livet. En sim som er opptatt av kunnskap vil ønske å gjøre ting som å titte på stjernene i teleskop og oppleve at de teoretiske evnene forbedres. Hver dag har en sim fem ambisjoner om ting han eller hun ønsker å oppnå. Disse kan bestå av alt fra å lære å lage en ny matrett til å gifte seg med en annen sim, og hvis ønskene oppfylles vil simmen få aspirasjonspoeng og bedre humør. Når et slikt ønske oppfylles kommer det et nytt ønske og tar plassen dets, og hvor stor innflytelse oppfyllelsen av et slikt ønske har på simmen din avhenger helt av hva slags type ønske det er. Et ønske om å flørte med en utvalgt sim gir ikke like mange bonuspoeng som det oppfylles som et ønske om å gå til sengs med denne simmen.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden