THQ tar deg ned under bakken

THQ annonserer det spennende skytespillet Metro 2033.

Det er alltid spennende med annonseringen av nye titler, og potensielle serier. Især så når vi skal få besøke et framtidig krigsherjet Moskva.

Det er den ukrainske utvikleren 4A Games som nå har tatt på seg å lage den forhåpentligvis dystre førstepersonsskyteren fra Moskva. Spillet vil foregå etter en større katastrofe som har utslettet mesteparten av menneskene på globalt nivå, men noen få har klart å berge seg til trygghet.

Du vil spille Artyom, født i de siste dagene før katastrofen, som hele din barndom har vært i Moskvas undergrunn. På overflaten hersker et giftig og øde landskap, fylt med mutanter. I en evig desperat kamp for overlevelse vil du må bestemme deg for hvem du kan stole på, og hvem som bare er ute etter matpakka di.

Som om ikke det var nok lurer selvsagt ytterligere en katastrofe som potensielt kan utslette hele menneskeheten en gang for alle, og selvsagt blir det opp til deg å avverge katastrofen.

Paralleller kan tydelig trekkes til både den herlige Stalker-serien, og ikke minst Fallout. Og om utviklerne klarer å kombinere stemningen, atmosfæren og miljøet fra disse to kan Metro 2033 absolutt bli et knallsterkt spill.

Spillet er forøvrig basert på russiske Dmitry Glukhovskys bestselgende roman med samme navn, så i utgangspunktet burde en spennende historie være gitt. Dermed blir det opp til utviklerne å snekre sammen dette potensielt svært spennende spillet. Attpåtil lover utviklerne at spillet bli by noen svært lekre grafiske detaljer, og særdeles avansert fysikk-emulering.

Spillet har ikke fått noen spikret dato, men forventes en gang i løpet av 2010 til PC og Xbox 360. Om Metro 2033 virker som det kan pirre smaksløkene dine kan den offisielle traileren være verdt en titt.

(Kilde: Pressemelding)

Siste fra forsiden