Flere spillere i Entelechy tilstår juks

Tidenes jukseskandale i Telenorligaen

– Det kommer en grundig redegjørelse fra oss neste uke, sier Tor-Steinar Nastad Tangedal i Telenorligaen.

Eivind von Døhlen/Gamer.no

Fredag ettermiddag ble det lagt ut en video på Youtube som innholdt en rekke avsløringer. Via skjermbilder og samtalelogger som inkluderer flere av spillerne som har figurert for Entelechy i løpet av sesongen i Telenorligaen og King of Nordic. Gamer.no har også fått tilsendt en rekke skjermbilder og logger via en kilde, som bekrefter alt i videoen.

LES OGSÅ: Telenorligaen sparker ut alle som har jukset hos FACEIT

En av spillerne har i videoen innrømmet hvordan de systematisk har lurt systemene for å kunne jukse, både på LAN og hjemmefra. Bevisene i videoen er klare, og alle de involverte spillerne ventes å utestenges fra ligaen i lang tid.

En annen problemstilling er premiepenger både i Telenorligaen og en rekke uker i King of Nordic. Hvorvidt dette vil få konsekvenser, vites ikke per i dag. Gamer.no har kontaktet King of Nordic for en uttalelse.

Leder i Telenorligaen, Tor-Steinar Nastad Tangedal hadde lite å si om saken da vi kontaktet ham. Men han kunne fortelle at en av spillerne har innrømmet juks.

– Vi har fått en innrømmelse og vi vil i arbeidsdagene fremover jobbe med å innhente dokumentasjon, kartlegge omfanget og finne ut hvilke konsekvenser dette får for de involverte. Det kommer en grundig redegjørelse fra oss neste uke.

Systematiske og avanserte juksemetoder

Spilleren beskriver i Youtube-videoen at de brukte lydjuks på LAN. Dette gjør at de fikk lydsignaler når de siktet i nærheten av en motstander gjennom vegger eller røykgranater. Han sier også at de fikk brukt sikteassistanse. Hjemme på sin egen PC hadde de tilgang på de fleste juksesystemer. De fikk ikke til å jukse i sluttspillet av Telenorligaen, siden det ble brukt turnerings-PC-er der.

LES OGSÅ: – Nærmest umulig å jukse

Han sier i videoen at de systematisk begynte å jukse i januar, allerede før Telenorligasesongen startet. Han forteller at han angrer, og at han ønsket å slutte å jukse.

På spørsmål fra Gamer.no om han hadde en kommentar til saken, ønsket spilleren å beklage.

– Den eneste kommentaren jeg har er at jeg er lei meg for mine handlinger og håper at miljøet kan tilgi meg etter hvert.

Eier i Entelechy, Bjørn Kjetil Stangeland sier klubben ikke hadde mistanke om juks, og at de valgte å stole på spillerne i anklagestormen mot dem.

– Det er en hjerteskjærende nyhet å få vite at fire personer har løyet oss rett i trynet i flere måneder. Vi trodde på dem igjen og igjen. Tatt deres side i diskusjoner om alle anklagelsene var sanne eller ikke og vi har blitt ydmyket i prosessen. De har stjålet tusenvis av kroner fra spillere som fortjener de mer, vi har ikke tatt et øre fra premiepengene så er lite vi kan gjøre for å forbedre situasjonen. Vi beklager for at dette har skjedd under Entelechy-navnet. Vi var godtroende og vi stolte på de de fortalte oss, vi håpet anklagelsene var falske og at suksessen vi fikk tidlig var sann. Vi beklager alle i 1. divisjon og til alle vi har møtt på andre konkurranser og vi håper vi får fortsette med å fikse navnet videre.

Les også
Masseskyting på Madden 19-turnering i Florida – flere drept

Angrer

Vi har snakket med en av spillerne som har innrømmet å ha jukset. Når Gamer.no spør han om anklagene i videoen stemmer bekrefter han dette.

– Har ikke sett videoen enda, men kan nok gå ut i fra at alt stemmer ganske godt. Han har sikkert pynta litt her og der, eller utelatt noe. Men det stemmer nok i det store bildet, sier han.

Spilleren har hele veien bedyret lagets uskyld, men forteller at ingen var tøffe nok til å gå ut med sannheten. I stedet fortsatte de løgnene.

– Jeg tror det er mye anger og dårlig samvittighet fra oss alle. Det var nok det som til slutt fikk spilleren som tilstod til å ta steget også. Det var det ingen av oss andre som hadde ballene til.

Han forstår også at de ikke bare har ødelagt for seg selv, men også for alle andre de har møtt i Telenorligaen og King of Nordic.

– Vi har køddet det til og ødelagt for en hel liga. For vår del er vi nok ferdig med konkurransebasert Counter-Strike for alltid, som er vel fortjent.

– Hvorfor stoppet dere ikke tidligere i sesongen?

– Det har jeg dessverre ikke noe svar på.

Spilleren ønsker å beklage ovenfor hele miljøet og Telenorligaen for det han og laget har gjort gjennom hele vårsesongen og i King of Nordic.

– Det vi har gjort er helt for jævlig, og vi har utrolig dårlig samvittighet ovenfor alle. Spesielt ovenfor de som har støttet oss. Vi har gjort en rekke dumme valg som vi kommer til å angre på å lang tid fremover, avslutter han.

Også en av de andre spillerne ønsker å beklage ovenfor alle sammen for det som har skjedd.

– Jeg beklager. Jeg ville aldri at det skulle gå så langt som det gikk.

Det har ikke lykkes Gamer.no å komme i kontakt med den siste spilleren som saken omhandler. Saken oppdateres.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av Telenorligaen. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av Telenorligaen, og Telenorligaen har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Redaksjonen i Gamer.no har valgt å ikke ha kommentarfelt på saker som omhandler denne hendelsen. Vi gjør dette fordi vi ikke har ressursene til å kontinuerlig moderere identifisering av involverte. Gamer.no er ansvarlig for alt som er publiseres på nettsiden – inkludert kommentarfeltet.

Siste fra forsiden