Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Tidligere seriemestere kastes ut av 1. divisjonen

Panters står med to tap på walkover.

Bjørn «Skurk» Maaren.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no, Valve, montasje Gamer.no

Oppdatering, onsdag 18:32:Laget er nå offisielt diskvalifisert.

Panters med Bjørn «Skurk» Maaren i spissen står muligens foran nok en nedtur, etter et halvår uten mange lysglimt. I mai fortalte laget at de gikk hver til sitt. Så langt i høstsesongen har laget fungert mer som et såkalt blandalag, der det er mye rullering blant spillerne. Nå kan det også hende at plassen i toppdivisjonen ryker. Da rykker de i så fall ned til 2. divisjon.

Får forklare seg

Erling Rostvåg er ligaansvarlig for Telenorligaen.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Telenorligaen er kjent for å ha strenge rutiner på regelbrudd, og i reglementet står det klart: Etter tap på walkover i 1. divisjon vil laget trekkes fra videre spill og rykke direkte ned en divisjon, med mindre man har en god grunn. I de andre divisjonene er regelen at man diskvalifiseres etter to walkover-tap.

Panters står altså nå med to tap på walkover. Ligaansvarlig for Telenorligaen, Erling Rostvåg, forteller at laget skal få uttale seg før en diskvalifikasjon.

– På generelt grunnlag vil en uteblivelse i 1. divisjonen diskvalifisere fra videre spill. Alle kamper annuleres, og laget rykker ned neste sesong. Før vi eventuelt kan gjøre noe slikt, må vi se om det har kommet inn informasjon som kan bidra til å flytte skyldsspørsmålet, eller på en annen måte frita laget fra en reaksjon. Vi må gi Panters en mulighet til å uttale seg om saken før vi lander på det ene eller det andre.

– Hva må foreligge for at Panters ikke blir direkte diskvalifisert nå?

– Reglene krever at de har gyldig grunn for å ha uteblitt eller at «særlige forhold tilsier noe annet». Det er ofte vanskelig å vite hva slike særlige forhold er før man ser dem, men det kan for eksempel være at de har sendt søknad om utsettelse som vi ikke har behandlet i tide, eller at de har vært utsatt for noe utenfor sin kontroll som også gjorde det umulig å varsle oss før kampen. Som sagt, dette er ikke uttømmende, men kun eksempler på ting som kan snu utfallet i en slik sak.

– Dette er jo utvilsomt kjedelig for toppdivisjonen, da man mister flere kamper og et godt lag. Kunne dette ha blitt unngått?

– Vi forsøker alltid å unngå såpass dramatiske konsekvenser. Senest mandag var jeg på telefonen med et annet lag som lå an til uteblivelse og ikke hadde grunnlag for å flytte kampen. Etter å ha snakket sammen kom det fram at de kunne rekke å stille forsinket innenfor fristen for forsinkelser. Vi prøver å strekke oss for å unngå konsekvenser som får dramatiske følger for hele ligaen, men vi kan ikke strekke oss så langt at det fører til forskjellsbehandling, heller. Reglene er godt begrunnet og det er mange parter og ta hensyn til i tillegg til spillerne.

– Vi har sett flere situasjoner der uteblivelse har vært tema som kunne ha vært unngått dersom lagene hadde planlagt litt bedre, men dette vil forhåpentligvis bli bedre etterhvert som ligaen blir proffere og man kjenner reglene bedre.

Lagleder tar på seg skylden

Bjørn Maaren er lagleder i Panters.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/ Gamer.no.
Les også
Slik spilles sluttspillet i Overwatch

Alt tyder på at Panters vil bli diskvalifisert fra videre spill i toppdivisjonen i Telenorligaen. Lagleder Maaren forklarer til Gamer.no at han ikke har fulgt med i timen.

– Det er rett og slett jeg som lagleder som har dummet meg ut og ikke lest reglene. Sist uke var det ECS-kvalifisering og da måtte deler av laget prioritere det. Angående gårsdagen så er det jeg som ikke har lest reglene. Administratorene må nesten gjøre det de synes er best for ligaen. Om det er å diskvalifisere nesten hele landslaget for å statuere et eksempel får tiden vise.

Selv med uttalelsen om å statuere et eksempel er Maaren krystallklar på at det ikke er noe problem med reglementet.

– Reglene er det ikke noe å si på. Her er det jeg som har dummet meg ut, avslutter Maaren.

Maaren vil ikke forklare ytterligere hva som står i skrivet fra Telenorligaen, ei heller hvordan de skal forsvare sin sak. Etter det Gamer.no kjenner til løper fristen ut i dag, onsdag 14. september.

Skader klubben mer enn ligaen

Rostvåg tror ikke denne situasjonen vil skade omdømme på ligaen, over sikt.

– Det vil ikke skade så mye som en åpenbar forskjellsbehandling eller alt for mange tap på walkover vil gjøre. På kort sikt er det veldig synd hvis noen blir diskvalifisert, men så lenge det ikke skjer ofte vil det nok skade omdømmet til lagene som blir diskvalifisert mer enn ligaen. Klarer vi å sørge for at kamper stort sett går når seerne forventer å se dem, tror jeg det er vel så viktig for ligaens omdømme på sikt.

Siste fra forsiden