StarCraft II

Til helgen kjemper «Snute» om førsteplassen i WCS Europe

Nordmannen kan bli europamester i StarCraft II.

MLG, Blizzard

Etter å ha knust all motstand så langt i WCS Europe, begynner endelig Jens «Snute» Waller Aasgaard å nærme seg de store høydene i årets sesong. Denne helgen spilles nemlig sluttspillet i det europeiske mesterskapet, og nordmannen har dermed sin livs sjanse til å virkelig vise hva han er god for.

Og det er ikke småtterier han spiller om. Om han vinner vil han i tillegg til å raske med seg nærmere 150 000 kroner, også være svært godt stilt til å få delta i det store verdensmesterskapet som vil bli holdt mot slutten av året. Det vil i så fall være en bragd som kun én vestlig spiller har klart før.

Møter koreansk mester i kvartfinalen

Snute vs HyuN under SeatStory Cup tidligere i år.

Det blir selvsagt ingen enkel vei mot toppen. Allerede i kvartfinalen møter Snute en koreansk spiller fra øverste hylle, nemlig Mun «MMA» Seong Wun. MMA har flere ganger vunnet store internasjonale mesterskap, og er den regjerende mesteren av WCS Europe. Men Snutes sjanser kan allikevel regnes for å være ganske gode, siden han har hatt sterke resultater mot koreanere den siste tiden.

Uansett kommer det neppe til å mangle på motstand dersom han skulle gå videre. Koreanske stjerner som Son «StarDust» Seok Hee og Jang «MC» Min Chul er blant de Snute kan komme til å møte i en eventuell finale. Den spanske zerg-spilleren Juan «VortiX» Moreno Durán er også en av truslene nordmannen må forberede seg på. Men til tross for å være et vestlig navn i nok en stjernespekket turnering, har Snute sjeldent hatt bedre muligheter til å nå til topps enn nå.

Følg nordmannen direkte

Den første kvartfinalen starter 20:00 torsdag kveld, mens Snute etter planen skal begynne sin kamp 20:00 på fredag. Resten av kampene vil spilles i løpet av helgen, før finalen holdes 21:30 på søndag. Om du har lyst til å følge med på kampene direkte kan du se i videovinduet under, eller stikke innom arrangørens Twitch.tv-kanal.

Snute er ikke den eneste norske esport-utøveren som har hatt suksess i det siste.
Fikk du med deg nordmannen som var med på å vinne 620 000 kroner i Smite?

Siste fra forsiden