iRacing

Til helgen starter Norges første iRacing-mesterskap

Det norske miljøet inviterer til konkurranse i en av verdens beste racingsimulatorer.

Innenfor tradisjonelle og folkelige racingspill finnes et hav av ulike opplevelser. I den ene enden av skalen finner du lekne og uformelle spill som Mario Kart og Blur, mens vi i andre enden har titler som Gran Turismo og Forza Motorsport. Alt til sitt bruk og sitt publikum.

Racing for de tøffeste

Men for entusiastene som er opptatt av en mest mulig autentisk opplevelse er det helt andre spill som gjelder. Det er her spill som iRacing kommer inn. Dette seks år gamle spillet er rangert som en av de beste racingsimulatorene i verden og flere profesjonelle førere bruker det i treningssammenheng.

Til helgen starter det norske nettsamfunnet iRacing.no et mesterskap som er åpent for alle som spiller bilspillet, og de lover oppmøte av kjente fjes fra spillersamfunnet.

– Vi inviterer alle førere til den største utfordringen i iRacing.nos historie. Kjør mot kjente og etablerte ansikter som Tom Erik Voll, Jarl Teien og Carl Fredrik Hersoug. Dette er folks mulighet til å vise hva de kan, en mulighet til å kunne kalle seg for Norges beste iRacing-sjåfør, forteller Marius Bekk hos iRacing.no til Gamer.no.

Mesterskapet vil spilles på 12 kjente baner med 3-4 biler gjennom sesongen. Første løp er allerede søndag 9. februar klokken 20:30, deretter er det ett eller to løp i måneden frem til det hele avgjøres i slutten av november.

Krever abonnement

– Hva trenger deltakerne for å komme i gang?

– Først og fremst må man abonnere på iRacing for Windows, Mac eller Linux. I tillegg bør man ha ratt og pedaler. Deltakerne må også kjøpe de biler og baner som skal brukes i sesongen, sier Bekk.

Et abonnement koster fra 37 kroner for én enkeltmåned til 560 kroner for to år.

Han forteller også at spillerne må konsentrere seg maksimalt for å lykkes i denne virkelighetsnære simulatoren. Det betyr at man må være godt kjent med bilene, banene og ha en god taktikk for løpet. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene.

– Det kan kanskje høres komplisert ut, og dette er nok for de mest dedikerte simracerne, men så fort man kommer inn i det er det enkelt og greit. Det ligger et solid system bak, med over 45 000 medlemmer på verdensbasis, forteller Bekk.

Les også
Spillerne har lært fra forrige sesong

– Hva er bra med iRacing sammenlignet med spill som rFactor 2, R3E og Assetto Corsa?

– Den store forskjellen er at iRacing er et ferdigutviklet spill, det er ikke de andre. I tillegg oppdateres tjenesten kvartalsvis med nye biler, baner og funksjoner. Det er til en hver tid et ti-talls løp/treninger med 30-45 på startstreken, og man møter dedikerte førere på omtrent samme ferdighetsnivå som bygger karrieren sin i iRacing. Spillerne er ofte hakket mer seriøse enn de man for eksempel møter i Forza Motorsport og Gran Turismo, mener Bekk.

Mer informasjon om mesterskapet, regler og påmeldinger finnes på nettsidene til iRacing.no.

Siste fra forsiden