Til sommeren kan du endelig spille No Man's Sky med vennene dine

Hello Games introduserer en fullstendig flerspillerkomponent til romspillet.

Microsoft

Den neste store oppdateringen for No Man's Sky – kalt Next – vil omsider introdusere en skikkelig flerspillerdel til det ambisiøse romspillet. Det kunngjorde spillsjef Sean Murray denne uken.

No Man's Skys enorme univers blir snart langt mer folksomt.
Hello Games

I et blogginnlegg på Xbox.com avslørte Murray denne uken de første detaljene om No Man's Sky Next – inkludert en slippdato for både oppdateringen og den tidligere annonserte Xbox One-utgaven. Next rulles ut gratis for alle som eier spillet på PC og PlayStation 4 den 24. juli, og inkluderes også fra dag én i Xbox One-versjonen, som slippes samme dag.

Utforsk og bygg sammen med venner

Som nevnt vil oppdateringen først og fremst levere flerspillerkomponenten som mange hadde håpet å finne allerede for to år siden. Før lanseringen i august 2016 hadde markedsføringen for det ambisiøse romspillet snakket mye om en flerspillerdel, men i det endelige spillet var denne sporløst forsvunnet.

I fjor tok spillet sitt første steg mot å tette igjen hullet, med en enkel flerspillervariant som lot spillere kommunisere med andre i nærheten. Next bygger videre på dette, og Murray forteller at spillere kan forvente en helt totalt forandret opplevelse.

I Next får No Man's Sky-spillere utforske sammen med venner.
Hello Games

I den kommende oppdateringen kan man utforske og forme universet sammen med venner. For eksempel vil byggene man oppretter deles for alle i gruppen, slik at man kan vende tilbake dit selv om man ikke lenger spiller sammen. Rett som det er kan en også støte på andre oppdagere, hvorpå man må velge mellom å hjelpe dem, ignorere dem eller ta opp jakten på dem i håp om å stikke av med verdifulle ressurser.

– Dette har alltid vært potensialet som jeg tror mange kunne se i det vi holdt på å lage. Det har krevd mye hardt arbeid, men takket være teamet og spillerbasen vår er vi veldig glade for omsider å kunne gjøre det til en realitet, sa Murray.

Nøyaktig hvordan gruppesystemet i No Man's Sky vil fungere gjenstår enda å se. For eksempel vet vi ikke om man kun får spille med folk fra vennelisten, eller om man kan danne grupper med hvem som helst man møter i spillverdenen. Hello Games lover imidlertid å dele flere detaljer etter hvert som Next nærmer seg lansering.

Vi lot oss ikke imponere av No Man's Sky-lanseringen.
Les hva vår anmelder mente om spillet rett etter det kom ut »

Siste fra forsiden