Northern League of Legends Championship

Tirsdag kveld går startskuddet i stor nordisk League of Legends-turnering

Nordavind og Riddle stiller med sterke lag.

Magnus «Maxi» Kristensen og Riddle er klare for kamp.
Stephanie Lindgren

DETTE ER NLC

Vis mer

NLC er en offisiell Riot-turnering som arrangeres av DreamHack i samarbeid med Riot. Turneringen er den største av sin sort i Norden. Den består av 12 lag, og braker løs 16. juni. Ligaen består av lag fra Norge, Finland, Sverige, Danmark og Storbritannia. Premiepotten er på én million svenske kroner.

Informasjon om ligaen og link til hvor du kan se kampene finner du her »

I kveld går startskuddet av i Northern League of Legends Championship, som allerede på vei ut av porten kan by på flere spennende kamper. I forkant av dette har vi snakket med jungle-spillerne til både Riddle og Nordavind, to norske klubber som stiller med sterke lagoppstillinger.

Med én million svenske kroner i potten, blir det spennende å se hvilke lag som skiller seg ut i de første kampene.

Første kamp i sesongen starter 19:00 og er mellom Godsent og BT Excel, sistnevnte lag stiller med norske Jørgen «Hatriixx» Elgåen. Kampen kan du se her »

Dansk-finsk oppgjør

DISSE SPILLER FOR RIDDLE I NLC

Vis mer

Rafael «Doxy» Adl Zarabi
Magnus «Maxi» Kristensen
Chres «Sencux» Laursen
Victor «Reje» Etlar Eriksen
Daniel «Wendelbo» Ernst Wendelbo

Riddles jungle-spiller, Magnus «Maxi» Kristensen sparer ikke på kruttet i forkant av Danmark - Finland-kampen. Han hinter til en lekende lett kamp mot Ence, som er best kjent for sin satsing innen Counter-Strike.

– Danmark kommer til å fullstendig rulle over Finland, det vil ikke engang være morsomt å se på. Jeg tror ikke jeg må forklare hvorfor, statistisk sett er det flere danske spillere i LEC, sier Kristensen lurt.

For i underkant av én måned siden lanserte Riddle lagoppstillingen, som består av fem danske spillere med god kjennskap til hverandre fra før av. Dette har ifølge Kristensen vært en stor fordel så langt.

– Jeg vil si vi har gjort det ganske bra i treningskampene våre. Det at vi alle snakker dansk har gjort at kommunikasjonen er bedre. Vi er alle fra samme kultur, noe som har gjort det lettere å forbedre ting og forstå hverandre, forklarer jungle-spilleren.

Tydelig på hvem som er verst

Magnus «Maxi» Kristensen.
Stephanie Lindgren/Dreamhack

På spørsmålet om hvem som er den verste dansken på laget, er Kristensen klinkende klar:

– Den verste dansken på laget er «Sencux», han blir alltid så sinna når jeg tar «blue buff» eller farmen hans, deler han.

Les også
«jkaem» og «Polly» klar for Apeks Rebels 

Turneringen mangler ikke på talent-fronten, med flere kjente spillere fra både proff-nivå og amatør-nivå blant deltakerne. Magnus «Maxi» Kristensen, som tidligere har spilt på FlyQuest Academy i Nord-Amerika og Dark Passage i Tyrkia, tar det likevel med knusende ro.

– Det er ingen jungler i NLC jeg gleder meg spesielt til å spille mot. Jeg vil kanskje si «Maxlore», på grunn av det han tidligere har oppnådd, eller «Taxer», siden jeg pleide å spille mot han på danske LAN før i tiden, forteller han.

Avslutningsvis hadde Riddle-spilleren litt krutt spart opp til Thomas «Noltey» Nolte og Nordavind, som møter Singularity og tidligere Riddle-spiller Andreas «Skude» Skude.

– Jeg vil gjerne ønske «Noltey» lykke til mot den eneste jungleren han kan slå i denne gruppen, sier han.

– De er på et litt lavere nivå

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND I NLC

Vis mer

Szépvölgyi «Mumus» Mario
Thomas «Noltey» Nolte
Øyvind «Erixen» Eriksen
Lars «Chrisberg» Christiansen
David «BeBopBulli» Siira

Thomas «Noltey» Nolte er et ferskt fjes for dem som ikke har fulgt den britiske ligaen. Han har tidligere deltatt for MnM Gaming og NVision i den britiske League of Legends-ligaen, men stiller nå i svart og hvitt. Tirsdag møter de den danske klubben Singularity i sin første NLC-kamp.

– Jeg føler meg ganske trygg på å møte Singularity og «Skude» i morgen. Selv om jeg ikke tror lagoppstillingen deres er svak, så tror jeg de er på et litt lavere nivå i ligaen enn oss, sier Nolte.

Øyvind «Erixen» Eriksen og Nordavind skal opp mot sterk motstand.
Sindre Stien/Good Game

Nordavind, som ble trukket inn i samme gruppe som Riddle, hadde litt større utfordringer i forhold til språkbarrierer.

– Vi var litt vaklete i starten, men ettersom ukene har gått har vi startet å klikke mye mer. Vi er alle på samme bølgelengde nå, sier han.

Håper på sluttspill mot Munster

En allerede soleklar favoritt i ligaen er Munster Rugby Gaming, som stiller med en rekke kjente spillere fra europeisk toppnivå. Med seg har de blant annet support-spiller Aleksi «H1iva» Kaikkonen, Jordan «Shikari» Pointon i top-lane og Nubar «Maxlore» Sarafian som jungle-spiller.

– Jeg gleder meg aller mest til å spille mot Munster Rugby Gaming, delvis for å spille mot min gamle lagkamerat «Shikari», men også for å spille mot «Maxlore». Jeg tror en kamp mellom oss hadde vært veldig morsom, dersom vi begge kommer oss til sluttspillet.

Thomas «Noltey» Nolte hadde også noen ord til Magnus «Maxi» Kristensen i forkant av sesongstart, selv om han innrømmer å ikke kjenne stort til ham:

– Jeg vil ønske han lykke til i kampen, og jeg ser fram til å spille mot ham snart, avslutter Nolte.

Siste fra forsiden