Nedrykksstriden i Telenorligaen

To av disse fire lagene kan rykke ned

Tett kamp i bunn av tabellen før siste runde i Telenorligaen: Counter-Strike: GO.

Fra venstre: Tommy «TommyM» Monsen (Demise), Simon «simiz» Øvrevik (Celestial Gaming), Michael «m1kkis» Sokki (BX3) og Martin «FuruaN» Johansen (Detonator).
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Eivind von Døhlen/Gamer.no

SLIK SPILLES SISTE RUNDE AV TELENORLIGAEN:

Vis mer

Kl. 20:00: Celestial Gaming - Norse
Kl. 20:00: Carbon6 - BX3 EK
Kl. 20:00: DeToNator.EU - Labbedans'Vika
Kl. 20:00: demise.no - Temp.no

Alle kampene spilles mandag 3. april

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider »

Med kun èn runde igjen å spille i Counter-Strike: Global Offensive-delen av Telenorligaen er det helt jevnt både i topp og bunn av tabellen. Fire lag er allerede klare for sluttspillet, mens fire lag kjemper om å unngå direkte nedrykk. Både Celestial Gaming, Demise.no, DeToNator.EU og BX3 kan ende på sisteplass, avhengig av resultatene i runde sju av Telenorligaen.

Laget som ender på sjuendeplass må igjennom en kvalifiseringsrunde mot laget som ender opp på fjerdeplass i 2. divisjon, og er på ingen måte trygg før den kampen er vunnet.

I siste runde møtes ingen av de nedrykkstruede lagene. Alle møter ett av de fire lagene som er klare for sluttspill, noe som betyr at alt er opp til egen prestasjon i siste runde.

Se hvordan vi vurderte lagene før sesongstart »

– Må spille opp mot vårt beste

Celestial Gaming har et meget tøft utgangspunkt før den siste runden. De skal nemlig møte solide Norse, som ser ut til å ha funnet formen inn mot sluttspillet. Simon «simiz» Øvrevik sier likevel at laget kommer til å fokusere på eget spill inn mot kampen.

– Vi kommer ikke til å ta hensyn til hvem vi møter. Vi kommer kun til å fokusere på vårt eget spill, samtidig vet vi at vi kanskje slår Norse èn av ti ganger. For å ha sjanse må vi nok spille opp mot vårt beste, og samtidig håpe på at de har en under middels kamp. Vi har vist i flere kamper nå at vi aldri gir opp før siste runde er spilt. Den innstillingen kommer vi til å ta med oss inn i kampen mot Norse. Samtidig så regner vi med at poenget mot Labbedans skal være nok til at vi unngår nedrykk, sier Øvrevik.

Simon «simiz» Øvrevik ønsker å ta med seg det positive fra Labbedans-oppgjøret inn i møtet med Norse.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

I forrige runde møtte laget til Øvrevik Labbedans'Vika, hvor de tapte første kart. Det så også ut til at laget skulle ryke på nok et tap, men på stillingen 13-7 våknet guttene opp. Øvrevik sier at de skal ta med seg den innstillingen inn i kampen mot Norse.

– Vi kan ta med oss at vi alltid hadde tro på at vi kunne snu kampen. Spesielt på Train da vi lå under 13-7 på terror siden, før vi snudde oppgjøret i vår favør, sier Øvrevik.

Hvis laget berger plassen i divisjonen har Øvrevik planene klare for neste sesong allerede. Laget ønsker å satse på kontinuitet.

– Først og fremst skal vi beholde lagoppstillingen. Vi har bare spilt i to uker med «zepty» og ser allerede stor framgang fra tidligere.

Leif Erik «zepty» Johnsen trekkes frem som et meget positivt tilskudd av lagkapteinen. Han ønsker å bygge videre rundt den talentfulle AWPeren neste sesong.

Les også
Apeks signerer svensk trio

– Vi har fått inn en mer dedikert AWPer som skaper mer rom for oss andre i kamper. Vi har allerede begynt å bygge laget rundt han, og kommer til å fortsette det inn i neste sesong, sier Øvrevik.

På spørsmål om hvem lagkapteinen tror rykker ned, er han hardtslående i dommen og begrunner den tydelig.

– BX3. Jeg mener de fortjener det med måten de behandlet sitt gamle lag på, avslutter Øvrevik.

Må ha poeng i siste kamp

Storklubben BX3 ligger i skrivende stund plassert helt nederst på ligatabellen med tre poeng så langt. Laget er nødt til å få med seg et resultat i siste oppgjør, som spilles mot en av sesongens store overraskelser, Carbon6, som nylig byttet navn fra Nordic Warthogs på grunn av sponsor. Laget har byttet ut hele lagoppstillingen midt i sesongen, i håp om at det skulle bringe bedre resultater, uten at det har gjort det.

Spilleransvarlig i BX3, Christian Hagen, sier det er helt åpent om hvem som rykker ned enda.
Telenor

Spilleransvarlig i BX3, Christian Hagen, sier at laget hadde som målsetning å komme til sluttspillet før sesongen, men at nivået i årets sesong har vært uforutsigbart.

– Det var også målet vi hadde sett for oss når vi gikk inn i denne sesongen, men nivået har vært uforutsigbart i år og vi er der vi er i dag fordi vi ikke har levert som forventet, sier Hagen.

Før sesongens siste kamp er det viktig å få inn så mange timer man kan i spillet for å være klar. Hagen sier at laget arbeider hardt inn mot kampen, og at det legges ned mange timer for å skaffe de nødvendige poengene laget trenger.

– Guttene trener, og vi må ha poeng i denne kampen for å berge plassen. Så det er jo klart at det er poeng vi jobber inn mot.

Laget opplever sikkert en del press utenfra om at de må vinne denne kampen, noe som er naturlig siden et tap fører til nedrykk. Hagen sier at spillerne på laget innehar viktig erfaring fra tidligere, og har tro på at de skal klare det.

– Vi har troen på våre spillere, og rutinen de besitter. Vi ser frem til en underholdende kamp mot Carbon6, mener Hagen.

Carbon6 har imponert de fleste denne sesongen, og Hagen er klar på hva som trengs for å nedkjempe mandagens motstander.

– Man må alltid være individuelt og taktisk bedre for å slå sine motstandere, uavhengig av hvem man møter.

– Sett at dere berger plassen, hvordan skal dere jobbe mot neste sesong for å forbedre dere?

– Det vil være naturlig å evaluere sesongen som helhet når den er ferdigspilt, forklarer Hagen bestemt.

På spørsmål om hvem han tror rykker ned etter siste runde på mandag, ønsker ikke Hagen å peke ut et lag. Han ser heller på tabellen, og poengterer at det er fire lag som står i fare for å ryke på en smell.

– Det er helt åpent om hvem som rykker ned, hvis man tar en titt på tabellen så ser man at det er 4 lag som er i faresonen, avslutter Hagen.

– Det er et generasjonskifte på vei

Lagkaptein i DeToNator.EU, Martin «FuruaN» Johansen, sier at det har vært en lang sesong med mange endringer internt i laget. Han peker på lagendringene som skjedde underveis som en årsak til at ting ikke har gått helt etter planen.

– Denne sesongen har vært preget av mye forskjellig, men det vi har tapt mest på er så klart at vi var nødt til å bytte ut to spillere midtveis i sesongen, noe som gjorde at vi har kommet så og si utforbredt til flere matcher. Det tar tid å bli gode sammen. Til tross for det, så synes jeg vi har tapt ufortjent mange poeng, og flaksen har aldri vært på vår side. Vi spiller jevnt med de aller beste, men rutinen deres tok oss til slutt, sier Johansen.

Martin «FuruaN» Johansen tror laget berger plassen i førstedivisjon.
Privat

Lagendringer midtveis i en sesong kan selvfølgelig bety mye for resultatene til et lag, og det er nødvendig med en innkjøringsperiode. Johansen sier likevel at han er meget fornøyd med prosessen, selv om det var tidspress.

– Vi hadde flere spillere på prøve, men da vi hadde lite tid på grunn av at det er kamper hver eneste mandag, ble vi tvunget til å gjøre en rask vurdering. Til tross for det er moralen i laget på et mye høyere nivå en hva den var ved sesongstart, samarbeid mellom spillerne er også forbedret. Individuelt sett er vi ikke noe bedre en vi var, men som et lag har vi definitivt hevet oss.

– Det hadde lite tid gjorde ikke at vi tok feil valg. Vi er meget fornøyd med spillerne vi endte opp med, og jeg tror heller ikke vi kunne fått noen bedre spillere om vi hadde prøvd flere, legger han til.

Laget møter overraskelsen Labbedans'Vika i siste runde, og har en stor oppgave foran seg. Johansen sier at han er imponert over resultatene til mandagens motstander, men at han ikke er overrasket.

– All ære til La'Vi, de har hatt en fenomenal sesong. For meg kom det ikke som noen overraskelse, men jeg skjønner godt at det gjorde det på mange andre, mener Johansen.

Siden alle lagene på nedre halvdel må gjøre jobben selv, er det knyttet spenning til hvordan de enkelte lagene forbereder seg til kampene. Kapteinen sier at de skal fortsette som de har gjort til nå i sesongen.

– Vi kommer ikke til å gjøre noe annet en vi har gjort til nå, og det er å fortsette med trening fem ganger i uken. La'Vi er et lag vi absolutt har en god mulighet mot. Vi er også kanskje litt heldige med at de har sikret seg sluttspillplass, og har mindre å spille for en det vi har.

– Tror du det har noen betydning for den siste runden at alle nedrykkstruede lag møter et av de sluttspillklare?

– Tror absolutt det er til fordel for lagene lenger ned på tabellen. Det kan selvfølgelig bite oss i baken, men vi har en mulighet til å gjøre jobben selv, forteller Johansen.

Hvis laget berger plassen, ønsker Johansen å fortsette inn mot neste sesong med samme lag hvis det er mulig. Han peker også på forbedringspotensialet laget har.

– Trene hardt, enkelt og greit. Om vi holder sammen som lag, så er det viktigste for oss å trene regelmessig. Alt kan skje i norsk Counter-Strike. Alle kan slå alle. Vi må forbedre vår inngang til kamper, da det har vært noe slapt. Vi starter alltid kampene våre dårlig, sier Johansen.

Kapteinen mener at det er tydelig hvem som rykker ned denne sesongen, men tror ikke laget som havner på sjuendeplass, og må spille kvalifiseringskamp, kommer til å tape den kampen.

– BX3 er vel laget som står i fare for å rykke rett ned. Grunnen til at de ryker er fordi de møter Carbon6. Utenom det tror jeg ingen andre lag i 1. divisjon rykker ned. 7. plassen spiller kvalifiseringskamp mot et andredivisjonslag, noe som skal gå greit.

– Vi så Lions ryke forrige sesong. Det er et generasjonskifte på vei, og det er ikke til å unngå, avslutter Johansen.

– Vi må rett og slett ha dagen

Den siste kampen som spilles på mandag er mellom topplaget Temp, og sesongens store skuffelse Demise. Lagkaptein i Demise, Tommy «TommyM» Monsen sier til Gamer.no at det har vært en vanskelig sesong med lite trening. Han trekker også frem et par skuffende resultater.

– Enkelte utenomsportslige saker har nok påvirket lagets motivasjon og spillelyst mer enn vi trodde selv. Når vi trener nærmest ingenting, og vi spiller generelt veldig lite, så kan vi tape mot alle. Det har vi bevist i år. Vi er spillere som burde kjempe i toppen, men når vi taper 2-0 mot Labbedans og Celestial, så er det bare å innse at vi har prestert langt under pari, sier Monsen.

Lagkaptein Tommy «TommyM» Monsen mener laget har en tøff oppgave foran seg.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

I siste runde møter Demise ligaens soleklare leder, Temp, som så langt er ubeseiret i ligaen etter å kun ha tapt ett eneste kart tidligere i sesongen. Monsen vet at dette blir en enorm oppgave.

– Det er lite tvil om at vi har en tøff avslutning på sesongen, og må overprestere for å ta poeng mot de. Nå forlot «Hallzerk» Temp tidligere i uken, og det gir oss en fordel vi ikke forutså. Så skal det også sies at vi kan holde oss uten å ta poeng mot Temp.

– Er det nok å tenke at alle andre lag taper, slik at dere berger plassen på den måten?

– Nei. Det er selvfølgelig en defensiv tankegang. Vi går for å ta poeng mot Temp, men vi er klar over alle scenarioene, sier Monsen.

Før oppgjøret mot Temp er Monsen klar over at mye må stemme, men trekker samtidig frem eksempler fra tidligere oppgjør mellom lagene.

– Vi må rett og slett ha dagen. Vi har spillere som kan ta over et kart alene om de er i form, og det er nettopp det som kan være redningen vår. Jeg tror det passer oss bedre å møte et lag som Temp, enn et lag som Norse. Jeg hadde 30 på tavla i fjor mot Temp, så hvorfor skal jeg ikke klare det i år, sier en selvsikker Monsen.

Monsen retter øynene mot neste sesong, og forsikrer alle om at han ønsker å satse hardt på Counter-Strike til høsten.

– Neste år kommer jeg for første gang til å satse på spillet. Jeg kommer til å samle fire motiverte og talentfulle spillere for å ta over tronen i Norge. Det har jeg sagt fra om til laget for mange uker siden, så det er ikke noe dramatikk rundt dette. Vi er ikke i bunnstriden på dette tidspunktet i høstsesongen, mener Monsen.

Lagkapteinen er likevel usikker på hvem han tror rykker ned, og sier det er vanskelig å si.

– Det er veldig vanskelig å si. Jeg tror det blir DeToNator.EU eller BX3, avslutter Monsen.

Slik ser tabellen ut før siste runde.
Gamer.no

Siste fra forsiden