Telialigaen - PUBG

To klare forhåndsfavoritter til PUBG-høsten i Telialigaen

Kommentator «Eiefant» tror Apeks og GameFraym ligger et hakk foran konkurrentene.

PUBG Corp., Lauri Ellilä/LanTrek

Mens de fleste spillene i Telialigaens høstsesong allerede har noen uker på baken, har Playerunknown's Battlegrounds måttet vente i kulissene. Denne uken er det endelig klart for action, med det som blir en svært annerledes sesong enn tidligere.

Stian «Eiefant» Storrvik tror høstens PUBG-sesong i Telialigaen vil stå mellom to lag.
Lauri Ellilä/LanTrek

I stedet for to grupper og totalt 32 lag er ligaen kuttet ned til kun 16 lag. Det tradisjonelle sluttspillet er borte, og dermed er lagene avhengige av gode prestasjoner gjennom hele sesongen for å kunne være med i kampen om topplasseringene.

– Lagene vil ikke ha muligheten til å spille seg gode. Hver eneste match teller, og jevnt gode prestasjoner blir ekstremt viktig denne sesongen, forteller kommentator og PUBG-ekspert Stian «Eiefant» Storrvik.

Første PUBG-runde i Telialigaen går mandag 12. oktober. De øvrige rundene vil spilles på tirsdager. Du kan følge kampene på Twitch-kanalen til Gamer.no, fra klokken 19:00 hver kampdag.

To forhåndsfavoritter

«Simsy» og Apeks har storspilt i opptakten til Telialigaen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Ifølge «Eiefant» skilter denne sesongen med to klare forhåndsfavoritter. Den første av dem er Apeks, som har storspilt i internasjonale turneringer denne høsten og som har vist at de kan menge seg med verdens beste.

– Apeks er i knallform om dagen, har akkurat kvalifisert seg til PUBG Continental Series og herjet i Dreamhack. De har tatt forbedringsaspektet for laget på alvor de siste månedene, og hentet inn «bobbotolf» som trener, som har vist seg å være en kjempesuksess.

LES OGSÅ: Apeks tok steget opp blant verdenseliten i PUBG »

Dernest venter Telialigaens regjerende mester – GameFraym. Laget slo knallhardt fra seg tidligere i år, men har ikke oppnådd de samme internasjonale resultatene som Apeks. På norsk jord kan man riktignok aldri avskrive GameFraym, og det gjør vi heller ikke denne sesongen.

– GameFraym har ikke levert spesielt godt siden de var i PCS (i vår, journ.anm) og har konsekvent falt ut tidlig fra kvalifiseringer. Likevel er de ett av Norges sterkeste lag historisk sett, og spillerne har lang erfaring på dette konkurransenivået. De må likevel gå i seg selv og se hva som er nødvendig for at de skal klare å utfordre Apeks, mener Storrvik.

Her er lagene som kjemper om seier i 1. divisjon.

Flere med stort potensial

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

Bak den forventede tetduoen sitter flere lag som kan hevde seg. Ikke minst Ezclap, som nærmest uanstrengt stakk av med seieren i kvalifiseringen til Telialigaens 1. divisjon. Før kvalifiseringen mente «Eiefant» at Ezclap var gode nok til å kjempe om en pallplass i Telialigaens toppdivisjon, og det er ingen ting som har endret seg på den fronten,

– Ezclap var definitivt det sterkeste laget i kvalifiseringen til 1. divisjon og hadde aldri problemer med å komme seg inn. Når vi ser på lagene som var med i kvalifiseringen, så er det tydelig at Ezclap vil være med å kjempe om en topplassering i Telialigaen også.

Kjente navn som Celestial Gaming og Everyday Heroes ligger an til en god sesong, og skal være med å knive om tredjeplassen. Det samme gjelder Allan Oil, som sitter på flere norske veteraner og en internasjonal kanon i serbiske «Naylup».

Basert på «Eiefant»s liste jager Playwell, Ukjent Mix, Nordic Fury og Kjutta Sjakk Klubb like bak, men kommentatoren trekker frem Uncut Jewelry som sin joker for sesongen.

– Uncut Jewelry har talent så det synger etter, men spørsmålet er om de klarer å holde seg i tøylene og spille effektivt slik at de utnytter det som bor i laget. Det blir spennende å se hvordan de fungerer inn i denne sesongen, og det kan gå både veldig bra eller veldig dårlig.

Hvordan det går får vi altså se fra i kveld, mandag 12. oktober. Totalt skal det spilles seks runder av fem kamper, pluss en mer intens finalerunde som strekker seg over tre dager. Kampene ser du på Twitch-kanalen til Gamer.no.

Siste fra forsiden