Telenorligaen: League of Legends

To motsetninger møtes i et eksplosivt oppgjør denne helgen

– Vi vinner så lenge Celestial ikke stopper aggressiviteten vår, forteller Mid Lane hos Team NoName.

Mid Lane-spillerne Sander «Zhandia» Skogstad (t.v.) og Sebastian «Boffen» Gsell møtes i kampen mellom Team NoName og Celestial Gaming i helgen.
Benedichte Breistøl, Gamer.no/Youtube, EpicSkillshot

Dette er Telenorligaen:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier sponset av Logitech G og Expert. Over 2000 spillere deltar og det spilles mer enn 300 kamper i uka.

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

Ligaportal med lagoversikt, kamper og tabell for de enkelte spillene:

Når Celestial Gaming og Team NoName møtes til helgas storkamp i League of Legends-delen av Telenorligaen, får vi en blanding av aggresjon, metaknusende komposisjoner og nyskapende taktikker. To spennende spillestiler skal måles opp mot hverandre – og det vil skape en eksplosjon i seg selv.

De to lagene har aldri møttes med sine nåværende lagoppstillinger og det gjør oppgjøret ekstra interessant.

– Man vet aldri hva Celestial Gaming bringer frem i en kamp, de er nok det mest nyskapende laget i Norge. De har også en av ligaens beste junglere, sier NoNames Mid Lane-spiller Sander «Zhandia» Skogstad til Gamer.no.

Han legger til:

– Jeg tror nok vi vinner så lenge vi ikke lar dem stoppe aggressiviteten vår.

Mens Celestial Gamings lagoppstilling har vært den samme lenge, har Team NoName gjort noen endringer siden forrige sesong. NoName fikk nylig inn en ung duo i Bot Lane: Nikolai «Xiphious» Mood Martinsen (17) og Tore «Norskeren» Hoel Eilertsen (15). Samtidlig flyttet de Zhandia inn i Mid Lane-rollen.

Les også: Disse oppgjørende sendes på GamerTV denne helgen »

I følge dem selv åpnet dette for økt aggressivitet fra begge lanes og det har gitt dem gode resultater i rangert spill. Det har også skapt en ny dynamikk på laget.

– Vi liker å spøke med at Norskeren er så ung. Det toppet seg da moren hans ikke ville la ham han dra med oss på LAN fordi hun var redd han skulle gå seg bort på flyplassen, ler Xiphious og fortsetter:

– Heldigvis legger man ikke merke til at Norskeren er 15 år i selve spillet, Dipzey er liksom mer barnslig enn det han er.

NoNames lagoppstilling:

Vis mer

Adrian H. «Dipzey» Kjellesvik
Sondre «Biffen» Nygård
Sander «Zhandia» Skogstad
Nikolai «Xiphious» Mood Martinsen
Tore «Norskeren» Hoel Eilertsen

Celestial Gamings lagoppstilling:

Thomas «MeIsYellow» Huang
Jakob «Jubel» William Andresen
Sebastian «Boffen» Gsell
Magnus «Cheezy» Hornnes
Leif «xLeee» Miranda

Xiphious synes det er spesielt kult at de skal spille mot jungleren Jakob «Jubel» William Andresen til helga. Jubel og Celestial Gaming ansees som Norges mest kjente League of Legends-lag og de har blant annet figurert i dokumentaren GameOn på TV 2, samtidig vant tre av lagets spillere kåringen for de mest verdifulle spillerne etter forrige sesong. Det motiverer NoName sin ADC-spiller.

– Jeg går på samme skole som Jubel og var lenge skikkelig fan av ham. Det gjør det litt ekstra kult at vi er på samme nivå nå og jeg gleder meg til å vinne over ham, sier Xiphious.

Les også
Slik endte League of Legends' Europa-sluttspill

Det aggressive mot det passive

Det er nok ingen lanes som får et tydeligere krasj mellom spillestiler enn Mid Lane i dette oppgjøret. Mens Sebastian «Boffen» Gsell fra Celestial Gaming foretrekker en kontrollert og passiv tilnærming til rollen, byttet hans motpart, Zhandia, til Mid Lane for å kunne være mer aggressiv.

– Hver gang jeg dør i lane er det fordi jeg blir utålmodig og går for hardt inn. Det er ingenting som er mer irriterende enn å spille mot Boffens passive poking og farming. Den spillestilen lurer meg nesten til å begå tabber, forklarer Zhandia.

NoName foretrekker å ta store sjanser og håpe på gode resultater, og det har fungert bra for dem så langt. Med unntak av at de tapte en kamp mot Tiger eSports i forrige runde av ligaen, har NoName vunnet det meste i det siste. De har blant annet klatret høyt i rangert lagspill og befinner seg nå i topp 10 i Europa. Men spillestilen har sine fallgruver.

Tabellen for førstedivisjon i League of Legends-delen av Telenorligaen:

Vis mer

1) Celestial Gaming (2) - 6 poeng
2) SupaGoatSmuggla (3) - 5 poeng
3) Team NoName (2) - 4 poeng
4) BX3 (1) - 3 poeng
5) Tiger eSports (3) - 2
6) Arcane Gaming (2) - 1 poeng
7) Atraxy (1) - 0 poeng
8) Team Gamermag (2) - 0 poeng

Antall kamper i parentes.

– Hvis vi ikke får noe ut av aggressiviteten vår tidlig, kan det bli et problem. Vi liker å «snowballe» en tidlig ledelse, sier Zhandia og legger til:

– Vi håper jo at vår spillestil trumfer deres når alt kommer til alt, men det er vanskelig å vite før vi prøver.

– Vi skal overraske og utnytte feilene til NoName

Magnus «Cheezy» Hornnes, ADC på Celestial Gaming, tror en kombinasjon av deres erfaring og gode samspill kan være nok til å stoppe NoName. Han mener at mer kontrollert og kalkulerende spillestil er en stor fordel. Hvis de spiller på en måte som gjør motstanderen utålmodig, vil de fremprovosere feil som kan utnyttes.

– Når de spiller aggressivt blir det ofte ganske slurvete. Det er derfor mulig å utnytte endel av feilene som blir gjort, forklarer han og avslutter:

– Vi har jo også mange metabrytende taktikker som kan overraske folk og skape endel forvirring.

Ligaoppgjøret mellom Celestial Gaming og Team NoName starter søndag 15. februar klokka 18:00 og kan følges direkte på GamerTV.

Gamer.no gjør oppmerksom på at artikkelforfatter er leder for Celestial Gaming.

Siste fra forsiden