Broadcaster Royale - PUBG

To nordmenn kjemper om seier i PUBG-turneringen Broadcaster Royale

«Ultra» og «Simsy» tar opp kampen mot en haug med kjente spillere og streamere.

PUBG Corp./Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Flere av verdens mest populære streamere og Playerunknown's Battlegrounds-spillere har denne helgen inntatt Seattle, for det som heter Broadcaster Royale. Hele 80 lag skal kjempe i den storstilte Duos-turneringen, og blant utfordrerne er det norske radparparet Mikael «Ultra» Andersen og Erik «Simsy» Gravrok.

Mikael «Ultra» Andersen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

De to Diamond Dogs-spillerne tok seg videre fra Europa-kvalifiseringen med et nødskrik, som det niende av ti lag som kom med fra sin pulje. Til Gamer.no forteller gutta at de egentlig ikke hadde forventet å kvalifisere seg, som gjorde bragden desto større.

– Det var jo på hengende håret at vi kom oss gjennom både første og andre runde av den åpne kvalifiseringen. Så når vi kom oss inn i finalen prøvde vi vel mest å ha det artig, men selvsagt å gjøre det beste ut av det og spille så godt som mulig. Med tanke på at vi akkurat hadde klart å lure oss med videre til neste runde hver eneste gang hadde ingen av oss noen forhåpninger om at vi faktisk skulle kvalifisere oss, forteller Gravrok.

Tøff overgang

Mens den norske duoen er vant med å menge seg med PUBG-eliten i firemannsturneringer, ble overgangen til å spille med bare to spillere en utfordring. Ved siden av størrelsen på lagene spilles Broadcaster Royale med mange andre innstillinger, som tok mange litt på sengen i de innledende rundene.

Erik «Simsy» Gravrok.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Det største hinderet var innstillingene i turneringen. Sirkelinnstillingene og skaden man tar utenfor sirkelen var helt annerledes enn det vi er vant med i Squad-turneringer. Mange hadde nok lest reglene bedre på forhånd enn vi gjorde, og utnyttet innstillenge godt, mener Andersen.

Blant annet opplevde «Ultra» at det har vært lettere å overleve utenfor sirkelen i denne turneringen, og flere lag har benyttet anledningen til å gjemme seg i vannet. «Simsy» peker også på det at Duos-turneringer har mange flere lag som en utfordring.

– Det er veldig stor forskjell fra å spille en seriøs Squads-turnering med kanskje de beste lagene i Europa, til å spille en Duos-turnering. I Squad spiller man gjerne med 16 eller 20 lag, mens her blir det 40 lag. Selv om antallet spillere er omtrent likt, blir det vanskeligere å slåss seg inn i sirklene, sier Gravrok.

– Man må ha flaks

Hva forventningene til helgens finale angår mener «Simsy» det er vanskelig å spå hvordan det vil gå. Med så mange lag på brettet kan man når som helst havne i kamper mot opptil flere på én gang, som naturlig nok gjør det tøft å finne trygge gjemmesteder.

– Det er ekstremt mange forskjellige lag av forskjellig kaliber, så vi legger ikke så mye vekt på hvem vi møter. Vi spiller bare vårt spill og får gjøre det beste vi kan. For å vinne må man ha litt flaks, fordi å rotere trygt blir veldig mye vanskeligere for hver sirkel, tipper Gravrok.

Finalene begynner med gruppespill, hvor lagene fordeles på to grupper. I sin gruppe møter Diamond Dogs-laget noen kjente fjes fra blant annet EnVy, mens de også må hamle opp med Twitch-personligheter som «Shroud», «Sacriel» og «WackyJacky101».

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

Etter to dager går de 20 beste lagene fra hver gruppe videre til finalen, som spilles søndag 1. september. Du kan følge kampene på Twitch fra klokken 20:00 på fredag 31. august. «Ultra» og «Simsy» skal først i ilden på dag to, med sending som begynner 20:00 på lørdag 1. september.

Siste fra forsiden