To nordmenn med i DreamHack Valencia

Helgens datafestival byr på konkurransespilling i fem spill.

DreamHack

Oppdatering fredag 19. juli klokken 14:01: Noticimus har fortalt Gamer.no at han ikke kan delta i turneringen allikevel, grunnet problemer med flybillettene. Han erstattes av den spanske protoss-spilleren Lulsbror.

Original sak:

Vi er kanskje midt i fellesferien, men det betyr ikke at esportsturneringene tar seg en pause. Denne helgen er det DreamHack Valencia som står for tur, hvor hundrevis av håpefulle spillere skal konkurrere om heder og ære.

Kristoffer «TargA» Marthinsen.

Det skal holdes profesjonelle turneringer i fem spill. Disse er StarCraft II, League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, Call of Duty: Black Ops II og Super Street Fighter IV: Arcade Edition. Premiepotten for de ulike turneringene varierer, men til sammen er det rundt 300 000 kroner som står på spill.

På toppen av det hele skal også finalen av Dota 2-turneringen RaidCall Dota 2 League Season 3 holdes på DreamHack Valencia. Det er topplagene Na'Vi og mousesports som møtes i en kamp om 30 000 kroner på fredag.

Norske spillere representert

StarCraft II-turneringen er den desidert største av de som blir holdt denne uken. Den står for over halvparten av den samlede premiepotten, og kan friste med mange toppspillere som deltar. Mindre interessant blir det ikke for oss nordmenn når de norske spillerne Kristoffer «TargA» Marthinsen og Nicolai «Noticimus» Christian Jacobsen står på deltakerlisten.

TargA har sitt foreløpig beste resultat fra fjorårets turnering i nettopp DreamHack Valencia, hvor han kom på en delt tredjeplass. Det blir dermed spennende å se om den oppadkommende zerg-spilleren klarer å gjøre det enda bedre i år. Noticimus på sin side har til gode å overbevise det internasjonale publikummet, men ser ut til å møte overkommelige motstandere i turneringens gruppespill.

De andre turneringene vil foregå i litt mindre skala, med betydelig reduserte premiepotter. Allikevel skorter det ikke på mengden profesjonelle spillere, og profesjonelle kommentatorer og produsenter vil sørge for en tilgjengelig og god seeropplevelse for alle spillene.

Turneringene i League of Legends og Counter-Strike starter begge på torsdag, mens de fire andre starter på fredag. Om du har lyst til å se kampene live, kan du følge arrangørens offisielle Twitch.tv-kanaler.

Les også: MLG dropper sommermesterskap i år
Les også: Norsk uflaks under Dreamhack Open

Siste fra forsiden