Smite

To nordmenn videre til verdensmesterskapet i Smite

«Badgah» og «Lawbster» kjempet seg til sluttspill med hvert sitt lag.

Atleventphotos.com

I hele høst har man kunnet følge åtte lag fra Europa og åtte lag fra Nord-Amerika der de har spilt 28 kamper hver. De seks beste lagene fra hver region møttes i helgen i Atlanta i USA for å spille om hvem som skulle få være med i verdensmesterskapet i Smite og spille om en premie på 8,6 millioner kroner.

Europa kapret tre av fem sluttspillplasser, etter at nordmannen Bo «Badgah» Katzenmaiers lag, Fnatic, tok «Wildcard»-seieren over det amerikanske laget Team Eager. Laget til Emil «Lawbster» Evensen, Paradigm, vant like greit hele regionalfinalen og tar med seg topplassering inn i verdensmesterskapet som skal spilles i januar.

Europeisk dramatikk

Oversikt over sluttspillet i den Europeiske ligaen.

De to beste lagene fra Europa før regionalfinalene, Epsilon Esports og Fnatic, ble plassert i hver sin semifinale. Hvem som skulle møte dem ble avgjort i kvartfinalene som de fire gjenstående lagene måtte spille. Paradigm slet seg til seier mot Team Dignitas, mens London Conspiracy tok en enkel seier mot fjorårets nummer to i verden, Titan.

Epsilon tok en forventet seier over London Conspiracy i semifinalen og var klare for finale. Mer overraskende var det at Paradigm tok en like enkel seier mot Fnatic i sin semifinale.

Paradigm, som viste ekstremt gode takter i semifinalen, fortsatte i god stil i finalen. De måtte slite noe mot et Epsilon som har spilt hele høsten med kun ett tap av 28 kamper, men tok til slutt en imponerende seier. Begge lagene er klare for verdensmesterskapet, men seieren gir Paradigm en stor fordel over resten av lagene som deltar.

Tredjeplassen fra hver region spiller om den siste VM-plassen.

Kampen om tredjeplassen i Europa ble spilt mellom London Conspiracy og Fnatic, og sistnevnte tok seieren forholdsvis kontrollert. Med tredjeplassen fikk Fnatic en ny mulighet til å spille seg til verdensmesterskapet gjennom en «Wildcard»-kamp mot tredjeplasslaget fra Nord-Amerika.

Det var dermed duket for en kamp mellom nord-amerikanske Team Eager og Fnatic. Her forventet man seg en jevn kamp mellom to meget rutinerte lag, men Bo «Badgah» Katzenmaier og hans lag ville det annerledes. De tok en enkel seier og viste at de var verdige en plass i verdensmesterskapet i Smite.

Fordelaktig seier

Fra venstre Emil «Lawbster» Evensen og Bo «Badgahs» Katzenmaier.
Helena Kristiansson/ESL, montasje Gamer.no

En seier i regionalfinalene betyr at man slipper å spille i plasseringsrundene i mesterskapet. Det beste laget i Europa og det beste laget i Nord-amerika skal ikke spille før kvartfinalene i VM.

Plasseringen i regionalfinalene betyr ikke bare en plassering i verdensmesterskapet, men også premiering. Paradigm, med sin førsteplass, tok med seg litt over 600 000 kroner, Epsilon på andre tok hjem 475 000 kroner og tredjeplass, Fnatic, fikk 345 000 kroner.

Les også
Drama før finalen i League of Legends

De europeiske lagene skal nå møte lag fra Nord-Amerika, Kina, Sør-Amerika, Brasil og Australia. Verdensmesterne fra forrige sesong, Cognitive Prime, som nå heter Cloud 9, er et av lagene som skal utfordre våre norske venner når det hele går av stabelen 7. til 10. januar 2016.

Oppsettet for verdensmesterskapet ble vist for første gang i helgen.

Siste fra forsiden