ESL Nordic Nationals Winter 2015

To norske lag kjemper i nordisk ESL-turnering denne helgen

– Satser på å representere Norge på en særdeles god måte.

Lørdag 19. desember er det duket for den avsluttende delen av i ESL Nordic Nationals Winter 2015. Counter-Strike: Global Offensive-turneringen arrangeres i samarbeid med Inferno Online Gaming Center i Stockholm.

Totalt åtte nordiske lag har kvalifisert seg til å spille om en premiepott på 140 000 norske kroner. De deltakende lagene ble bestemt av en åpen kvalifisering som involverte flere hundre lag fra hele Norden.

Sluttspillet i ESL Nordic Nationals Winter 2015 foregår på Inferno Online Gaming Center i Stockholm.
Inferno Online

Danmark, Finland, Sverige og Norge hadde hver sin kvalifisering, mens lag fra Island kunne delta i hver enkeltkvalifisering. Etter seks uker med mange onlinekamper er scenen klar for de åtte beste lagene. To lag stiller fra hver nasjon, med unntak av Island som står uten noe lag til å representere seg.

Turneringen begynner med et gruppespill og fortsetter med en ordinær utslagscup.

To norske lag deltar

Ingen av de nordiske gigantene Fnatic, Ninjas in Pyjamas eller Team Question Mark deltar i turneringen, men det norske laget BX3 stiller med sin nye lagoppstilling der Kenneth «REASTEN» Kristiansen har tatt over for Jon «DaY» Thomas Rudstrøm.

– Vi ser på våre egne sjanser som gode. Formen har vært stigende etter at REASTEN ble med i laget, så målet vårt er å vinne, sier BX3-kaptein Anders «aNdz» Kjær til Gamer.no.

Anders «aNdz Kjær og BX3 ser på turneringen som en mulighet til å vise seg frem.
Telenor

– Jeg tror vi har gode muligheter, men i best-av-én-kampene den første dagen kan man alltids ha uflaks. Vi ser på LAN-et som en god mulighet til å hevde seg i toppen og for å vise fram nivået vi har, og satser på å representere Norge på en særdeles god måte.

Det andre norske laget som har kvalifisert seg er Demise. Klubben endte på fjerdeplass i Telenorligaen denne høsten, men kvittet seg med samtlige spillere etter sesongen på grunn av uenigheter.

På ESL Nordic Nationals Winter 2015 får vi se det som kan bli deres nye lagoppstilling: Andreas «fragg1» Landsverk, Henrik «neto» Kristengård, Erik «simsy» Gravrok, Simen «toap» Tangstad og Håkon «hk0n» Kvande.

– Vi møter jo opp for å vinne, men det er ikke til å legge skjul på at det er mange lag som har mer samspill og bedre individuelle spillere, sier Kvande til Gamer.no.

– Hvis vi får et godt momentum og ingen mister hodet, føler jeg vi har sjansen til å gjøre noen upsets. Det å være ukjente underdogs trenger ikke nødvendigvis å være en svakhet. Vi spiller med Lars «k0na» Skadal sin mentalitet; «Satser på 2-0, men det kan jo bli 2-1 også».

Les også
Nå kan du delta i Wingman-turnering i Counter-Strike: GO

Slik følger du kampene

ESL sin offisielle Counter-Strike-kanal på Twitch følger kampene direkte. Første kamp begynner lørdag 19. desember klokken 10:30 når GreyFace møter MIXCAT. Gruppespillet fortsetter utover dagen og sluttspillet begynner søndag.

Disse lagene har kvalifisert seg til gruppespillet:

BX3 - aNdz, KORN, moen, paint, REASTEN
Demise- neto, fragg1, hk0n, simsy, TOAP
GreyFaceKappa - BARBARR, Jumpy, Kab0m, SKYTTEN, xelos
Torpedo.gg - atter, darti, decent, downie, tease
MIXCAT - gas lipstick, juhoz, stonde, suNny, xartE
SkitLite - JJALLU, STOVVE, ScurK, shaker, tomsku
No Problem - BERRY, glace, holzt, LOMME, Snappi
Reason Gaming - Bubzki, Inzta, KS, larsen, netrick

Siste fra forsiden