To nye Tony Hawk-spill bekreftet

På en pressekonferanse mandag bekreftet Activision at to helt nye Tony Hawk-spill er under utvikling.

Via en finansrapport fra Activision, kunne vi allerede i februar fortelle hva navnet på neste Tony Hawk-spill skulle være – men ikke stort mer. På dagens pressekonferanse fant imidlertid selskapet det passende å gi oss mer informasjon. Det viser seg at det tidligere nevnte Tony Hawk’s Downhill Jam er under utvikling eksklusivt for Nintendos Wii, DS og GBA, mens et annet spill; Tony Hawk’s Project 8 utvikles for Xbox 360, Xbox, PlayStation 3, PlayStation 2 og PSP.

Om Tony Hawk’s Downhill Jam forteller Activision at spillet er svært nyskapende, med en unik rullebrett-opplevelse hvor man først og fremst kjemper mann-mot-mann. Nedover superbratte fjellsider i San Francisco, Machu Picchu og Hong Kong skal det utføres triks, og helst også utmanøvrere motstanderen. Totalt vil vi finne tre spilletyper (”race”, ”trick” og ”slalom”), og alle er basert på utfordringer som må løses så raskt som mulig. Spilleren kan velge mellom en av ni karakterer, og Tony Hawk er naturlig nok en av disse.

Project 8 (som ikke er en arbeidstittel) utvikles også som et helt nytt spill, med heftig grafikk og fysikk. Activision sikter mot en realistisk simulering av det å stå på rullebrett, og forteller at kontrollen vil være svært responsiv for å gi spilleren mest mulig kontroll over triks. Hovedmålet i spillet – som også er bakgrunnen for navnevalget – er å jobbe seg opp og frem, for å bli en av åtte skatere i den indre kjernen til Tony Hawk. Deretter kommer presset når man står overfor verdens beste skatere, som alle har ett mål for øye: å bli aller best.

På grunn av sperrefrister, kan vi dessverre ikke tilby skjermbilder fra noen av disse spillene før på onsdag, når E3-messen åpner.

Siste fra forsiden