Hearthstone - 6th E-sport World Championship

Tok førsteplassen i sin aller første Hearthstone-turnering

Nå skal han representere Norge i verdensmesterskapet.

David «kanelsnurr» Hovland Jensen meldte seg på Hearthstone-turneringen for moro skyld. Nå skal han til VM.
Privat/Twitch

Verdensmesterskapet i e-sport 2014

For sjette året på rad arrangeres VM i e-sport av IeSF. Årets sluttspill foregår i Aserbajdsjan, og Norges E-sportforbund er sammen med Gamer.no ansvarlige for å finne nordmenn som får det oppdraget å representere Norge.

Vi skal sende deltakere i følgende spill: StarCraft II, Hearthstone, Ultra Street Fighter IV og Dota 2. Spillerne eller laget som sendes til Baku får reise og opphold dekket, og trer på seg norske landslagsdrakter for å kjempe om pengepremier opp til 320 000 kroner.

International E-sports Federation (IeSF)

Stiftet: 2008.
Sete: Seoul, Sør-Korea
Generalsekretær: Won Suk Oh
Web: www.ie-sf.com
Medlemsland: 46
Tilhørighet: Sport Accord
Visjon: http://ie-sf.com/en/about/introduction.php

Norges E-sportforbund (NEF)

Stiftet: 2010
Sete: Oslo, Norge
Generalsekretær: Stein Wilmann (Fungerende)
Web: https://www.facebook.com/NEFno
Tilhørighet: IeSF, Hyperion
Visjon: https://www.facebook.com/NEFno/info

Rett før helgen ble det arrangert VM-kvalifisering i flere store spill på Gamer.no. Aller flest konkurrerende var det i det populære samlekortspillet Hearthstone: Heroes of Warcraft, som trakk hele 92 påmeldte. I finalen møttes David «kanelsnurr» Hovland Jensen og Stian «Matpakke» Paulsen til duell, hvor førstnevnte kom seirende ut i det som var hans aller første Hearthstone-turnering.

Var med for moro skyld

– Jeg ble tipset om turneringen helt ut av det blå og meldte meg på for moro skyld. Det var nok en fordel for meg å ikke ha noen forventninger, jeg jeg spilte med senkede skuldre og et klart hode. Jeg hadde det veldig gøy, forteller Hovland Jensen til Gamer.no.

Selv om det var hans første turnering er han likevel ikke ny i spillet.

Fjorårets VM i e-sport ble holdt i Romania.

– Jeg har vært høyt rangert i Legend flere ganger, men hadde aldri sett for meg at turneringen skulle gå så bra – det gikk virkelig over all forventning. Alle kampene var jevne, men jeg gjorde minimalt med feil, noe som gjorde at jeg klarte å komme seirende ut til slutt, forklarer han.

Hver deltaker stilte med fire ulike klasser hvor motstanderen hadde mulighet til å velge bort en av de. Dette brukte Jensen til sin fordel.

– Jeg visste at Hunter-klassen var «overpowered», så da tok jeg den med sånn at motstanderen ville velge den bort hver runde, og jeg kunne spille de andre stokkene mine i fred, forteller han.

Ikke hans første verdensmesterskap

Selv om det var Jensens aller først Hearthstone-turnering blir dette ikke hans første VM-deltakelse. Til vanlig konkurrerer han profesjonelt i Pokémon TCG, noe han mener kommer til å hjelpe han i det kommende verdensmesterskapet.

– Jeg har vunnet NM i Pokémon TCG fire ganger, og dermed deltatt i like mange VM, så jeg har erfaring med store mesterskap. Det å få delta her er bare en stor bonus for meg ettersom Hearthstone egentlig er noe jeg har gjort på siden av, som en slags avveksling. Men jeg er svært kompetitiv og kommer til å gjøre mitt aller beste for å lykkes i VM, forklarer han.

Selv om Hovland Jensen ønsker å prestere i verdensmesterskapet er Hearthstone-ambisjonene av det beskjedne slaget.

– Det er utrolig krevende å skulle fokusere på to kortspill samtidig, så noen profesjonell Hearthstone-karriere blir det ikke med det første. Om jeg fortsetter å vinne kan det likevel bli spennende å se hvor langt jeg kan nå. Jeg er allerede påmeldt Hearthstone-turneringen på Gigacon i høstferien og det hadde jo vært veldig morsomt å fortsette winstreaken der, forteller han.

Mulighet for revansje

Jensen møter motstand på Gigacon fra medspiller Stian «Matpakke» Paulsen, som måtte ta til takke med en andreplass denne turneringen. Han falt ned til det laveste turneringstreet etter å ha tapt sin andre kamp, men kjempet seg gjennom ni motstandere for å komme seg tilbake til finalen. Der stoppet dessverre seiersrekken.

– Jeg er både skuffet og samtidig fornøyd med andreplassen. Jeg følte at motstanderen min hadde en fordel da vi skulle velge klassene våre, men samtidig hadde jeg et ekstremt bra løp før jeg falt i finalen, forteller Paulsen.

For sjette året på rad

Verdensmesterskapet i e-sport arrangeres for sjette året på rad. I år holdes det i Aserbajdsjan, hvor Hearthstone-spillerne skal kjempe om en premiepott på 65 000 kroner. Den internasjonale finalen går av stabelen 12-17. november.

Mange av Hearthstone-kampene til David «kanelsnurr» Hovland Jensen er lagt ut på hans Twitch-kanal. Finalen ser du her:


Watch live video from kanelsnurr on Twitch

Siste fra forsiden