League of Legends / Telenorligaen

Topp mot bunn i lørdagens TV-kamp

Et SupaGoatSmuggla i poengnød møter vanskelig motstand i helgens kamp.

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier i 2015 sponset av Logitech G.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Finalene finner sted på SpillExpo i november.

PREMIENE I LEAGUE OF LEGENDS:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner
2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

SupaGoatSmuggla har ikke overbevist noen hittil i sesongen, og står med kun ett fattig poeng etter fire kamper i Telenorligaen. Nå gjenstår tre svært tøffe motstandere – BX3, Oslo Lions og Celestial Gaming. BX3 på sin side leder ligaen, og ønsker å opprettholde den gode formen inn i et eventuelt sluttspill.

Sjekk tabeller, kampoversikt og statistikk fra Telenorligaen her »

Håpet lever fortsatt

Til tross for den dystre situasjonen på tabellen virker lagets kaptein og Top Lane-spiller Håkon «F1aker» Solberg optimistisk på lagets vegne.

– Vi har fortsatt et håp om å kunne holde oss i førstedivisjon, ellers må vi jobbe desto hardere neste sesong for å komme oss opp igjen, sier han til Gamer.no.

Likevel har det ikke akkurat gått etter forventningene de hadde før sesongen.

Håkon «F1aker» Solberg i SupaGoatSmuggla.

– Dette er ikke helt til forventningene, vi håpet å ligge mye nærmere midten, og hente mange flere kamper enn vi har gjort. Det har vært små marginer i noen av oppgjørene vi har spilt, så det er til dels uheldig at vi ligger her vi ligger, forklarer Solberg.

Han innrømmer at noe av grunnen til deres bunnplassering er at ligaens nivå har økt betraktelig fra i våres.

– Den avgjørende faktoren er nivåstigningen i ligaen, vi er et langt svakere lag enn nykommere Nix og nDurance, og vi var svært uheldig og tapte begge kamper mot Jevo, utdyper han.

Etter det tunge 0-2-tapet for Jevo i forrige runde går nå SupaGoatSmuggla inn i tre svært vanskelige kamper. De møter BX3 til helgen, så Lions, og til slutt Celestial Gaming. Solberg er også optimistisk foran disse kampene.

– Vi kan på en god dag ta matcher fra alle disse lagene. Vi har hatt problemer med BX3 og Lions i fortiden, men Celestial Gaming har vi vist at vi kan slå i rangert lagspill og treningskamper.

På spørsmål om forventningene til helgens motstander sier han dette:

Les også
To Overwatch-lag er trukket fra Telenorligaens førstedivisjon

- Jeg håper vi kan hente minst ett poeng mot BX3, det er svært viktig for vår fortsatte deltakelse i førstedivisjon.

Han tror nøkkelen til denne kampen vil være den tidlige fasen av spillet, slik at de kommer helskinnet ut av lanes og kan «spille sitt spill».

– Hva er BX3s svakeste ledd?

– Vi får se, det kan virke som om noen av spillerne ikke spiller så jevnt, og hvis vi spiller det riktig kan vi utnytte de delene av laget som er i en uheldig periode, konkluderer Solberg.

BX3 satser mot sluttspillet

Sondre «Tivity» Afdal i BX3.

Laget som står på motsatt side av Summoners Rift på lørdag er ingen ringere enn serieleder BX3 Elektroniske Sportsklubb. Laget som røyk ut av fjorårets semifinale mot Oslo Lions er meget revansjelystne, og det er få som venter at SuperGoatSmuggla skal være et stort hinder i deres vei mot topplasseringen etter ferdigspilt sesong. Grunnet tabellsituasjonen er det fort gjort for BX3 å overse SuperGoatSmuggla og se videre, men BX3s Mid Lane-spiller Sondre «Tivity» Alfdal sier at de ikke tar lett på oppgaven.

– Vi kommer til å respektere SuperGoats styrker og ta kampen seriøst. De har noen sterke signaturhelter som vi definitivt må respektere, forsikrer Alfdal på diplomatisk vis.

Han er likevel sikker på sjansene til sitt eget lag, på spørsmål om hva som er lagets forventninger til kampen svarer han dette:

– Vi går inn i kampen med mye selvtillit og ønsker å vise god form. 2-0 er målet, konstaterer han.

Laget sikter allerede mot sluttspillet, selv om de på ingen måte er sikret avansement enda. «Tivity» sier at stemningen er veldig god i laget, og at de er klare for å gi alt mot slutten av sesongen.

– Dere toppet også ligaen i våres etter sju kamper, men røyk ut i semifinalen mot Oslo Lions. Tror du at dere kan få revansje i høst og vinne sluttspillet?

– Vi har toppet ligaen på slutten av alle sesongene så langt, men det har ingenting å si hvis vi ryker ut i sluttspillet. Å vinne sluttspillet er mye viktigere enn serien for oss, og vi er selvsikre på at vi kan klare det, avslutter Alfdal selvsikkert.

Kampen mellom BX3 og SupaGoatSmuggla kan du se på GamerTV lørdag 26. september klokken 18:00.

Siste fra forsiden