Counter-Strike: Global Offensive / Telenorligaen

Toppdivisjonen har hatt enorme lagendringer før høstens liga

Telenorligaen begynner denne uken.

Fra finalen av Telenorligaen høsten 2015.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

På mandag klokken 20:00 går startskuddet for den nye sesongen av Telenorligaen. De åtte beste lagene i Norge konkurrerer om 100 000 i toppdivisjonen. Det skal spilles syv ordinære serierunder, og etter endt seriespill vil de fire beste lagene møtes i sluttspill på SpillExpo i midten av november.

Tidligere kunne vi lese at Norges beste lag muligens ikke ville delta i årets sesong på grunn av rettighetsproblemer. Epiphany Bolt, som spilte under Demise forrige sesong, er regjerende seriemestere av Telenorligaen. Nå skal ting ha løst seg, og klubben har kjøpt seg rettigheter til ligaen. Det er den mye omtalte klubben Tien Len som har solgt plassen sin.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om Telenorligaen »

Veterankapteinen skifter beite

DETTE ER BX3

Vis mer

Mikael «ultra» Andersen
Kristian «riksen» Henriksen
Henrik «neto» Kristengård
Erik «truth» Dyrnes
Håkon «hk0n» Kvande

Mikael «ultra» Andersen er ny kaptein hos BX3.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Den norske storklubben BX3 erstattet hele lagoppstillingen sin i januar da de ikke presterte godt nok, og valgte å hente inn gamle legender som Karl-William «Kalle» Haraldsen og svenske Samuel «zyppe» Martinsson. Anders «Andz» Kjær var lagkaptein for de utkastede spillerne, og var ikke fornøyd med prossesen.

– All kritikk til hvordan dette ble løst av BX3, fortalte Kjær den gang.

Nå stiller BX3 med en helt fersk lagoppstilling. Flere av disse spillerne blir sett på som unge talenter, og med seg har de veteranen Mikael «Ultra» Andersen fra Oslo Lions som nå blir lagkaptein hos BX3.

– Gjennom sommeren har jeg prøvd diverse spillere, men vi slet med å finne sistemann som passet inn. Jeg, Dyrnes og Henriksen som var to jeg planla å spille videre med, fikk spørsmål om å prøve med Kvande og Kristengård. De var på daværende tidspunkt i BX3, og vi fant ut at vi spilte godt sammen. BX3 virker som en god organisasjon og med denne lagoppstillingen mener jeg at vi kan stadfeste oss som Norges beste lag, over tid. Ikke noe dramatikk bak dette, kontrakten med Oslo Lions var utgått og lagoppstillingen vi hadde i vårsesongen falt sammen etter en rekke demotiverende resultater, forteller den nye lagkapteinen til Gamer.no.

Ambisjonene er ikke overraskende, å komme seg til Lillestrøm i november.

– Målet vårt er å vinne, og som et minimumskrav mener jeg vi burde klare å spille oss til finalen, avslutter Andersen.

Karret til seg en plass

DETTE ER EPIPHANY BOLT

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Kristian «KORN» Hokland
Adam «Paint» Fjellum
Pål «Polly» Kammen
Karl-William «Kalle» Haraldsen

Les også
– Guttene skal utvikles, og da kan vi ikke hoppe over vitale trinn

Nå er det klart at Epiphany Bolt vil delta i Telenorligaen denne sesongen. Etter mye arbeid og slit har de endelig fått plassen de lenge lengtet etter. Lagleder Anders «Andz» Kjær er lettet over at situasjonen endelig har løst seg.

– Det var utrolig deilig å se det løse seg i hva man virkelig kan kalle i tolvte time. Vi gleder oss til en ny sesong av Telenorligaen. Det hadde blitt en rar høst uten. Vi har tross alt blitt veldig vant med å spille i ligaen. Det hadde vært merkelig høst uten.

Ambisjonene til laget er helt klart å vinne, men Kjær tror at sesongen blir preget av mye ustabilitet.

– Jeg er veldig usikker på hva vi skal forvente av årets sesong. Det er ingen lag som har holdt sammen lenge og de fleste er bare mix-lag. Det er i grunn veldig vanskelig å vite hva det betyr. Man vet ikke hva man kan forvente av noen, så jeg tror det blir en veldig ustabil sesong. Frykter definitivt ikke noen, men vi vet at folk kan skyte godt fra seg, forteller Kjær til Gamer.no.

– Ambisjonen er topp fire, forteller den ferske Demise-spilleren

DETTE ER DEMISE

Vis mer

Tommy «TommyM» Monsen
Kristian «kriz» Sandvær
Boye «Slickb» Telstad
Andreas «b4t» Bergevik
Michael «haggis» Hagland

Tommy «TommyM» Monsen er klar for sesonstart.
Privat

Demise er et kjent navn fra toppdivisjonen i Telenorligaen, og har deltatt i mange sesonger. Ikke overraskende stiller Demise opp med et nytt lag med mange nye fjes. Tommy «TommyM» Monsen er lagleder for Demise, og sitter med erfaring fra 1. divisjonen gjennom Zodiacs Dragons fra tidligere. Andreas «b4t» Bergevik og Michael «Haggis» Hagland kommer fra Celestial Gaming. I tillegg har de valgt å hente tilbake Boye «SlickB» Telstad som var en av spillerne som ble kastet ut av klubben grunnet dårlig oppførsel tidligere.

– Ambisjonen vår er topp fire. Jeg føler det er to lag som skiller seg ut i årets liga, nemlig BX3 og Deadweight. Resten skal være mulige å slå, og jeg tror det blir en kamp om de to siste sluttspillplassene. Vi er kanskje ikke de sterkeste enkeltindividene, men jeg tror og håper jeg kan kontrollere laget til noen overraskelser mot antatt sterkere motstandere denne sesongen, forteller lagleder Monsen til Gamer.no.

Det var utrolig deilig å se at det løste seg i hva man virkelig kan kalle i tolvte time.
Anders Kjær

DETTE ER CELESTIAL GAMING

Vis mer

Håkon «hallzerk» Fjærli
Remi «jEMi» Brumoen
Adrian «CYNEX» Vevletveit
Jens «KneeLz» Skaret
Kristian «akEz» Kornbakk

Mål om å nå sluttspillet

Celestial Gaming er en velkjent e-sportorganisasjon i Norge, mest kjent for sitt League of Legends-lag. I fjor vinter valgte derimot organisasjonen å satse på Counter-Strike, i tillegg til League of Legends.

Kristian «akEz» Kornbakk (midten) under The Convention 2016.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Til tross for varierende resultater i Counter-Strike-verden gir de ikke opp satsingen. Nå med nye spillere som ønsker å vise seg fram. Markedsansvarlig for klubben, Ivor André Murtic har ambisjoner om sluttspill.

– Vår målsetting for høsten er uten tvil å havne blant de fire første. I fjor spilte vi jevnt med de antatt beste lagene i ligaen, og det var marginer som gjorde at vi ikke nådde sluttspill forrige sesong. I år søker vi revansje med en ny gjeng med motiverte talenter som ønsker å vise seg frem i Norges beste e-sportliga, forteller Murtic til Gamer.no

SJEKK OGSÅ: Turneringssiden for Telenorligaen »

Nyopprykket med et klart mål for sesongen

DETTE ER RECESS.NO

Vis mer

Erik «Nixxor» Moen
Simon «simma» Øvrevik
Håvard «krtoi» Øien
Per Stian «siigN» Venås
Martin «FuruaN» Johansen

Recess.no er et av de nyopprykkede lagene, som ble fristilt fra Demise 2 for å kunne delta i toppdivisjonen før sesongen. Fra den originale lagoppstillingen er det kun to spillere igjen, Erik «Nixxor» Moen og lagkapteinen Martin «FuruaN» Johansen. Laget var også en tur innom ExperiMENTAL eSports, som nå har slått seg sammen med nDurance Gaming.

Martin «FuruaN» Johansen.
Privat

Det tok hele tre forsøk for laget å rykke opp fra 2. divisjon. Nå som plassen er sikret har de hentet inn nye spillere med erfaring. Simon «simma» Øvrevik, Håvard «krtoi» Øyen og Per Stian «siigN» Venås har alle en historie fra GamersLeague, men har nå besluttet å dra til den ferske organisasjonen Recess.no.

Det nyopprykkede laget prøver å holde forventningene lave. De har et mål for sesongen.

– Det å ikke rykke ned må vel være vår førsteprioritet den første sesongen. Alt annet er ren bonus for vår del. Jeg anser Deadweight, BX3 og Panters som favoritter, i den rekkefølgen, forteller lagleder Johansen til Gamer.no

Holder tett

DETTE TROR VI ER OSLO LIONS

Vis mer

Jon Thomas «DaY» Rudstrøm
Christian «moen» Moen
Kristian «KRS» Waage
Bård «Tiller2k» Tiller
Kristoffer «Slaaen» Slåen Henriksen
Christian «Kirso» Hennum

Både Oslo Lions og Deadweight ønsket ikke å uttale seg for denne artikkelen om lagoppstillingen for ligaen på dette tidspunktet. Dersom man tar en titt innom Oslo Lions sin klubb her på Gamer.no kan man se stor aktivitet blant overganger. Ut fra denne informasjonen kan man se spillere som Christian «moen» Moen og Jon Thomas «DaY» Rudstrøm være på vei inn i løvetrøya.

Mye tyder på at laget vil rullere på spillerne sine, men de seks som er oppnevnt på høyre side tror vi vil være de mest aktive på laget.

DETTE TROR VI ER DEADWEIGHT

Vis mer

Morten «zEVES» Vollan
Henrik «Becker» Becker
Jørgen «cromen» Robertsen
Jon Erik «ztk» Øygarden
Calle «H0glund» Hoglund

Deadweight holder også tett om laget sitt for denne sesongen. Det er forventet at Morten «zEVES» Vollan skal lede laget, og rett før sommeren annonserte de sin nye lagoppstilling. Khoi «BLU3» Pham skal representere Tien Len framover, som vil delta i lavere divisjoner etter det Gamer.no kjenner til, og vil ikke være med Deadweight videre. I følge klubbsiden på Gamer.no kan man forvente spillerne vi har listet på høyre side.

Gamer.no har ikke fått en kommentar fra noen av spillerne i Panters, men legger ved noen av de registrerte spillerne man kan tro vil spille kampen.

DETTE TROR VI ER PANTERS

Vis mer

Markus «Maak» Karlsen
Mathias «pauf» Kölner
Adrian «Hoyland» Johansen
Kristoffer «Mystic» Michelsen
Bjørn «Skurk» Maaren

Slik spilles runde 1:

29. august klokken 18:00 – demise.no mot Deadweight
29. august klokken 20:00 – Oslo Lions mot Celestial Gaming
29. august klokken 21:00 – Panters mot Epiphany Bolt
31. august klokken 20:00 – Recess.no mot BX3

LES OGSÅ: Slik skal høstens Telenorligaen spilles »

Siste fra forsiden