Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Toppkampen kan være utslagsgivende for begge lag

Både regjerende ligamester og nyopprykkede Deadweight ønsker å vinne Telenorligaen.

Adela Sznajder/DreamHack, Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no og Valve

Denne runden er det klart for storoppgjør i Telenorligaen mellom regjerende seriemester Tien Len og nyopprykkede Deadweight. Begge lag har ambisjoner om å vinne Counter-Strike: GO-delen av Telenorligaen, og det vil derfor kjempes med nebb og klør for å karre til seg de tre poengene de må ha for å oppnå målet sitt.

Deadweight vant sin første kamp mot demise.no, mens Tien Len måtte dele poengene sine med Panters i første runde. Regjerende mester Tien Len må derfor kjempe ekstra hardt om de vil oppnå ambisjonen om å forsvare tittelen sin.

Rettighetene til Tien Len i 1. divisjonen har blitt kjøpt opp av spillerne i Epiphany Bolt, men spiller fortsatt under Tien Len-navnet til handelen er gjennomført.

– Vi er det desidert beste laget i Norge

DETTE ER TIEN LEN (EPIPHANY BOLT)

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Kristian «KORN» Hokland
Adam «Paint» Fjellum
Pål «Polly» Kammen
Karl-William «Kalle» Haraldsen

Kaptein Anders «aNdz» Kjær i Tien Len gleder seg til oppgjøret, men sier at laget hans egentlig ikke har gjort noe spesielt i oppkjøringen til kampen.

– Vi har ikke forberedt oss på noen måte egentlig, vi spiller bare individuelt for tiden. Vi har spilt en hel del offisielle kamper i store turneringer i det siste, så vi føler at vi er gode for øyeblikket. Nuke er et av kartene som skal spilles, og vanligvis hadde vi lagt inn stor innsats for å sikre en seier der, men det kan vi ikke denne runden.

Anders «aNdz» Kjær og Tien Len er klare for å forsvare tittelen sin.
Tor-Steiner Nastad Tangedal/Gamer.no

Før sesongen var det veldig usikkert om laget i det hele tatt fikk konkurrere i Telenorligaen, men med et nødskrik klarte de å komme seg inn. På spørsmål om dette påvirker laget er Kjær klar på at det heller styrker dem.

– For vår del så mener vi helt klart at vi er desidert det beste laget i Norge, endringene i laget løftet oss enda et hakk. Telenorligaen har ikke vært fokus i treningsperiodene før denne sesongen, så det er bare en bonus at vi fikk plass i siste liten. Vi har spilt mye i sommer, noe som vises i det høye individuelle nivået spillerne i laget har om dagen. Det eneste målet vi har for sesongen er å vinne, det bør vi klare.

– Ja, vi vet hva som bor i spillerne deres som cromen, ztk og centryz. Men sistnevnte har ikke spilt på 4 mnder, så vi frykter dem ikke. Tror det kan bli en litt annerledes match enn hva folk er vant med å se fra oss. Vi spiller vanligvis strukturert og kontrollert, men denne gangen tror jeg vi vil spille mye mer på individuelle styrker. Håper det blir en kul match uansett, sier Kjær.

Motstanderlaget er godt kjent for Kjær og kompani, og han har et tydelig bilde av hvilke spillere de har og hva som må gjøres for å stoppe dem.

– «Cromen» og «ztk» er to store talenter, spesielt «cromen» virker som en av Norges beste formspillere for øyeblikket. Tror vi skal klare å kontrollere han greit, vi har et system som gjør det vanskelig for han å lykkes.

- Kamputfall og resultat?

Les også
Det norske eventyret er over

– Jeg har lyst å si 2-0 til oss, men med tanke på at Nuke er et av kartene velger jeg å si 1-1. Da kan vi for en gangs skyld overgå egne forventninger hvis vi klarer å vinne begge kartene, avslutter Kjær.

Målet for sesongen er helt klart å vinne

DETTE ER DEADWEIGHT

Vis mer

Morten «zEVES» Vollan
Henrik «Becker» Becker
Jørgen «cromen» Robertsen
Jon Erik «ztk» Øygarden
Martin «cENTRYZ» Brandal

Deadweight har full pott etter første runde, hvor de på overbevisende vis slo demise.no 2-0. Laget har denne uken vært opptatt med kvalifisering til ELEAGUE, noe lagkaptein Morten «zEVES» Vollan sier har gjort at det har vært minimalt med forberedelser.

– Vi har ikke forberedt oss til kampen mot Tien Len av den grunn at kampene blir spilt på to kart vi ikke prioriterer akkurat nå. Vi kvalifiserte oss til hoved-kvaliken til ELEAGUE, så den blir helt klart prioritert.

Det er ikke mange dager siden Martin «cENTRYZ» Brandal ble klar for laget. Vollan mener at Brandal bringer noe unikt til laget, og at kjemien allerede er på plass.

– Martin har både rutine og erfaring, noe ikke veldig mange andre kan tilby i Norge. Med kun noen få dager trening, føler vi at kjemien er på plass og vi er enige om hvordan vi skal spille. Målet for sesongen er helt klart å vinne.

– Nå er det ingen hemmelighet at «BLU3» har forlatt laget. Han forlot laget av personlige grunner og mangel på tid til trening. Etter en lang periode med leting dukket Martin opp, og da var det ingen tvil om hvem som skulle bli vår 5-mann.

Morten «zEVES» Vollan og Deadweight ønsker å vinne Telenorligaen.
Adela Sznajder/DreamHack

Vollan kjenner motstanderlaget godt, og understreker at begge lag har hatt ganske like problemer etter forrige sesong.

– Vi har god kontakt med Tien Len, og vi kjenner hverandre godt. De har hatt noen av de samme problemene vi har hatt, så det skal bli gøy å se hvordan kampens utfall blir.

Lagrollene før kampen er klar, og Vollan er klar på hvem som er Tien Len sin beste spiller.

– Jeg er usikker på hvem den siste spilleren deres vil være, men ut ifra det jeg vet er «PAINT» en spiller vi skal passe litt ekstra godt på. «cromen» er nok stjernen i vårt lag, men det betyr ikke at vi bygger laget rundt han av den grunn. Det er flere i laget som skyter veldig hardt, og alle har forskjellige roller og en jobb de skal gjøre, sier Vollan.

Nuke er et usikkerhetsmoment som går igjen hos alle lagene denne runden, og det er heller ikke noe unntak for denne kampen.

– Kamputfallet er vanskelig å forutsi etter som ett av kartene er Nuke. Jeg vil tro at vi går av med seieren komfortabelt og vinner 2-0, men alt kan skje, avslutter Vollan.

Siste fra forsiden