League of Legends

Topplag ble diskvalifisert da spillere manglet arbeidstillatelse

Dramatikk i helgens runde av LCS.

Riot

I helgen var det dramatisk i North America League of Legends Championship Series. Echo Fox var ikke i stand til å levere gyldig dokumentasjon på arbeidstillatelse for sine spillere i tide, og det førte til at laget ble diskvalifisert i lørdagens kamp mot NRG eSports. Søndagens oppgjør mot Team Liquid måtte spilles med lånespillere, og det endte også med tap.

– Systemet var ikke godt nok

Flere skal ha stilt spørsmål ved arbeidstillatelsen til flere utenlandske spillere. Riot har tidligere basert seg på garantier fra klubber i tillegg til stikkprøver av dokumentasjon. Da det ble kjent arbeidstillatelsen manglet, gikk Riot selv ut og sa at systemet ikke hadde vært godt nok.

Rick Fox eier Echo Fox. Her er den tidligere baskeballspilleren avbildet på et motearrangement i 2009.
Wikipedia/Creative Commons

Alle lag var pålagt å sende inn tilstrekkelig dokumentasjon på alle sine spillere innen tirsdag 19. januar, men tidsfristen ble knapp for den ferske organisasjonen Echo Fox. Riot på sin side har hatt løpende dialog med klubben og hjulpet laget med utsettelse av tidsfristen. Klubben rakk det dessverre ikke, og måtte til slutt erkjenne at de tapte lørdagens kamp mot NRG eSports på walkover.

Eieren av klubben, Rick Fox, uttalte til Dailydot at de tar det fulle ansvaret.

– Da vi først ble fortalt om problemet jobbet vi med å få det løst umiddelbart. Dessverre var vi ikke i stand til å klare det i tide. Det er viktig å merke seg at vår organisasjon bare var tre uker gammel da vi hørt om disse utfordringene, forteller han til nettstedet.

Kjennelsen fra Riot sier ikke hvilke spillere som hadde dokumentasjonsproblemer, men alt tyder på at koreanske Park «KFO» Jeong-hun og/eller danske Henrik «Froggen» Hansen var involvert. Både Yuri «Keith» Jew og Terry «Big» Chuong er amerikanske statsborgere. Kanadiske Anthony «Hard» Barkhovetsev spilte ikke gårsdagens kamp.

Det er uklart når papirene vil være i orden.

DISSE SPILLER VANLIGVIS FOR ECHO FOX:

Vis mer

Park «kfo» Jeong-hun (Top)
Anthony «Hard» Barkhovtsev (Jungle)
Henrik «Froggen» Hansen (Mid)
Yuri «Keith» Jew (ADC)
Terry «Big» Chuong (Support)

Overrasket positivt med lånespillere

Klubben fikk hentet inn berettige spillere før kampen mot Team Liquid søndag. Inn for den kampen kom Colin «Solo» Earnest, Jonathan «Grigne» Armao og Greyson «Goldenglue» Gilmer. Man skulle tro Team Liquid ville feie over dette Echo Fox-laget uten problemer. Team Liquid vinner til slutt, men det overrasket de fleste seere. Echo Fox hadde nemlig en gigantisk ledelse, og burde tatt med alle poengene hjem.

Echo Fox ble grunnlagt av Rick Fox, en tidligere profesjonell basketballspiller med fartstid for Los Angeles Lakers og Boston Celtics. Fox kjøpte plassen som opprinnelig tilhørte Gravity Gaming. Kjøpssummen er spekulert å være omtrent en million dollar.

Riot har ikke annonsert om Echo Fox vil møte en form for straff, men det vil trolig komme en bot.

Les også
Valset over finalefavoritten

Siste fra forsiden