Telialigaen - Playerunknown's Battlegrounds

Topplagene begynner allerede å dra fra etter en pangstart på PUBG-våren

Tirsdag venter mer fyrverkeri i Telialigaen.

PUBG Corp.

Telialigaens vårsesong med Playerunknown's Battlegrounds er knapt to runder gammel, og allerede har vi fått høydepunkter i fleng. Andre runde vil gå inn i historiebøkene som en av de største maktdemonstrasjonene i ligaen, da GameFraym tok med seg tre av fem seire og svimlende 93 poeng.

– Vi fikk en veldig god flyt i runde to, der folk bare løp inn i siktene våre, smiler Rune «Aaab» Salvesen på spørsmål fra Gamer.no om den imponerende prestasjonen.

Tirsdag 31. mars fortsetter hardkjøret, med fem nye kamper og nye muligheter for topplagene å stikke fra i front. Vi har tatt en prat med de foreløpige lederne fra hver gruppe, for å høre hvordan de har opplevd sesongstarten.

Du kan følge seriespillet fra klokken 19:00 på tirsdag. Kamper fra gruppe A sendes på Twitch-kanalen til Matchpoint, mens kampene fra gruppe B går på Twitch-kanalen til Gamer.no.

– En interessant start på sesongen

I gruppe A er det Sick House som holder et grep om førsteplassen, mye takket være en knallåpning på sesongen. Gutta klarte ikke helt å holde samme nivå sist uke, men med et godt forsprang på konkurrentene ser ikke Steffen «SAMU» Samuelsen noen grunn til å klage.

Sick House og Diamond Dogs holder første- og andreplassen etter to runder.
Gamer.no

– Første runde var vi meget fornøyd med. Andre runden synes vi ikke var helt hundre prosent, men vi beholdt forspranget på 24 poeng, så hittil ser det bra ut, sier Sick House-spilleren.

For både Sick House og flere andre deltakere i Telialigaen, har vårsesongen blitt en ganske annen enn de hadde sett for seg på forhånd. Med en hverdag preget av korona-tiltak og karantener konstaterer «SAMU» at det har vært deilig å komme i gang med Telialigaen.

– Det har vært en interessant start på sesongen, både på og utenfor serveren. Men det er godt å komme igang igjen, og jeg skulle egentlig ønske det var to runder per uke i Telialigaen.

Også Diamond Dogs har lagt hverdagens kaos til side, og koser seg med litt PUBG. Til tross for at lagoppstillingen kom på plass i siste liten og at sesongstarten har bestått av varierende resultater, mener kaptein Erik «Simsy» Gravrok at alt går som forventet.

– Det har gått etter planen. Om vi ikke hadde angrepet alt vi kom over og testet ting, og i stedet spilt «etter boka», hadde vi nok sittet på flere poeng. Vi bruker Telialigaen som en slags testfase for denne lagoppstillingen, der vi finner ut av grunnleggende ting sammen og lærer, i stedet for å bare spille trygt og riktig.

Læringsprosessen for Diamond Dogs har foreløpig holdt til en andreplass. Gutta ligger likt på poeng med både MeetYourMakers og Back from zharki, men kan takke én fattig eliminering for at de har nesa i front. Som «Simsy» forteller kan vi forvente mer av det samme mens laget lærer hverandre å kjenne, i hvert fall frem til sluttspillet.

Les også: PUBG-kommentator spår skyhøyt nivå i Telialigaens vårsesong »

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

– Nivået er blitt høyere siden sist

De fleste lagene i gruppe B må ha fått seg en støkk da GameFraym smalt til i runde 2. Gutta – som spilte for Playwell frem til noen timer før sesongstart – har bygget seg opp en ledelse på hele 51 poeng til nærmeste konkurrent, og viser ingen tegn til å roe ned på tempoet.

GameFraym har bygget seg opp en vanvittig ledelse, men bak jager Riddle.
Gamer.no

Selv om GameFraym holdt lekestue sist tirsdag, vil ikke «Aaab» ta noe på forskudd. Han melder i stedet om et økt nivå siden sist, som igjen bør skape mer spenning for både spillere og seere.

– Nivået i 1. divisjon er vel blitt litt høyere siden sist sesong. Folk bruker tid og øver, og det er bra. Mange lag har blitt bedre, så det blir spennende med både sesong og sluttspill i år, melder GameFraym-spilleren.

Av lagene som forsøker å henge med GameFraym er det Riddle som har prestert best hittil. Den tradisjonsrike klubben har holdt topp tre i de innledende rundene, men Dino «Dino» Huskanovic mener flere kamper burde ha gått bedre.

– Jeg synes starten har gått rimelig greit for vår del, men vi har hatt en del dårlige kamper som vi ikke helt er fornøyd med og som trekker litt ned, rapporterer Huskanovic og trekker frem prestasjonene til lagkameraten «OConnel» som en viktig grunn bak lagets andreplass.

Som med flere lag denne sesongen har Riddle-gutta lite turneringserfaring sammen fra tidligere. Det krever igjen mer tid for at laget skal finne tonen, men «Dino» virker trygg på at samspillet vil bygge seg opp og forbedres i løpet av gruppespillet.

Hvordan sesongen utarter seg videre får vi altså se tirsdag 31. mars, fra klokken 19:00. Kampene fra gruppe A vises hos Matchpoint, mens gruppe B sendes på Twitch-kanalen til Gamer.no.

Siste fra forsiden