StarCraft II

Toppspilleren «NaNiwa» har fått sparken fra Alliance

Svensken bekrefter at organisasjonen har løst ham fra kontrakten etter raseriutbruddet.

Johan «NaNiwa» Lucchesi (t.v.) forlot IEM etter å ha tapt første kamp i en serie på tre.
ESL/Twitch

Johan «NaNiwa» Lucchesi, en av verdens beste StarCraft II-spillere, ble fredag løst fra kontrakten med Alliance som et direkte resultat av oppførselen under IEM. Den svenske toppspilleren har tidligere gjort det klart at han ønsker å slutte med StarCraft II, men ble ifølge han selv tvunget til å forlate laget.

Forklarer seg i foruminnlegg

I et innlegg på forumet til Team Liquid forklarer NaNiwa fra sitt eget synspunkt hvorfor han gjorde som han gjorde:

– Alt som skjedde var veldig tullete, ærlig talt fortalte jeg laget mitt minst fem ganger at jeg ikke ville reise og at de skulle få IEM til å finne en erstatter for meg. Laget mitt var uenig i dette, og IEM selv sa at de anbefalte meg å reise, ellers ville det bli konsekvenser.

Alliance selv har valgt å avstå fra å kommentere denne saken, men sjefen for IEM, Michal Blicharz, skriver på Twitter at Lucchesi selv kunne velge om han ville delta eller ikke. NaNiwa ble buet av scenen etter det ble kjent at han sa fra seg plassen sin i turneringen.

NaNiwa forklarer at han syntes det var bortkastet å reise på en turnering for å spille et spill han ikke trener på lenger, men at han var tvunget til det grunnet «sponsorgreier».

Om et mulig comeback skriver han:

– Jeg er sikker på at jeg kan komme tilbake og være den beste ikke-koreanske spilleren i verden etter et par uker trening.

Prøver seg kanskje på League of Legends

I et intervju med Ongamers.com hevder NaNiwa at StarCraft ikke lenger er like populært som det var:

– StarCrafts popularitet er dalende, og det gir liten mening for meg å investere mange timer om dagen i dette spillet. Dette får meg til å miste motivasjonen, og da kan jeg ikke bli best i verden. Det er ikke godt nok for meg å bare være best i Europa. Det er også en del andre ting med spillet som gjør at det rett og slett ikke er gøy lenger.

Tidligere har NaNiwa sammenlignet StarCraft med Wimbeldon-tennis og MOBA-spill med å spinne en jojo. I intervjuet med Ongamers.com medgir han imidlertid at han tok feil, og at League of Legends er det spillet han liker best om dagen. Han er derimot ikke like glad i Dota 2, da han føler det er «mer å gjøre» i League Of Legends.

Han utelukker ikke at han blir å se i League of Legends-scenen fremover, men understreker at han har en lang vei å gå før han er på profesjonelt nivå. Han utelukker heller ikke at han kan komme tilbake til StarCraft II ved en senere anledning, men svensken sier at han definitivt kommer til å ta en pause fremover.

Vår egen StarCraft II-liga er godt i gang nå: Slik spilles SteelSeries StarCraft League i ukene fremover »

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden