Intervju

Intervju med Demise

Tre av spillerne i Demise starter opp nytt lag

– Det er ikke noen grense for hvor langt det laget kan nå, forteller Mikal «enix» Øiestad.

Vi møtte Mikal «enix» Øiestad etter at han og Demise hadde løftet pokalen.
Eivind Von Døhlen

Ingen kunne stoppe Demise fra å ta sin første tittel på to år. Under sluttspillet i Maihaugsalen på Lillehammer var det aldri tvil. Demise ankom Lillehammer stinn av selvtillit og kaptein Kristian «akEz» Kornbakk uttalte i forkant av finalen følgende

– Jeg tror de er mer redd enn oss.

Demise vartet opp med storspill under det første sluttspillet Telenorligaen har arrangert i Maihaugsalen. Kingpins ble beseiret med sifrene 16-7 på begge kart i semifinalen. I finalen tapte Demise heller ikke ett kart, og kunne smykke seg med tittelen Telenorliga-mester for våren 2018.

Vi tok en prat med Demise-spiller Mikal «enix» Øiestad i kjølvannet av Telenorligaspillet som naturlig nok var strålende fornøyd etter å ha løftet pokalen.

Demise vant Telenorligaen Våren 2018.
Eivind Von Døhlen

– Laget kan allerede diskuteres for å være Norges beste

DISSE SPILTE FOR DEMISE

Vis mer

Mikal «enix» Øiestad
Michael «wwww» Sandvik
Kristian «akEz» Kornbakk
Even «nafu» Leirvik
Kristian «kriz» Sandvær

Demise tok som nevnt sin første tittel siden vårsesongen 2016. Øiestad var storfornøyd etter seieren over overraskelsen Entelechy, som til tider presset Demise.

– Det føles veldig bra å endelig vinne Telenorligaen, spesielt ettersom vi gjorde det ganske overlegent. Jeg er storfornøyd med hvordan gutta fremstod under press og må innrømme at det var enda deiligere å vinne etter at vi såvidt klarte å skrape sammen en sluttspill-plass.

Øiestad forteller om et noe preget lag som til tider ble presset av Entelechy på det første kartet.

– Kampen mot Entelechy startet veldig bra, men så rota vi litt som terrorister. Vi burde vunnet det kartet lenge før, men det viktigste er at vi vant uavhengig av hvor mange runder de fikk. Det andre kartet var litt jevnere fra start, men her hadde vi egentlig full kontroll hele kampen og slapp de aldri spesielt nærme. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med kampen utenom en liten periode på det første kartet.

DISSE SKAL SPILLE FOR PHOBIA

Vis mer

Mikal «enix» Øiestad
Kristian «akEz» Kornbakk
Ole «Marcelious» Langan
Snorre «Fletch» Granerud
Even «nafu» Leirvik

Morten «zEVES» Vollan signerte nylig for Nordavind. Dermed gjenstår det bare tre medlemmer i NOREG etter at Jørgen «cromen» Robertsen ble hentet til Heroic. Øiestad kan fortelle for første gang at han går inn i et prosjekt med to lagkamerater fra Demise, Kristian «akEz» Kornbakk og Even «nafu» Leirvik. Det nye prosjektet får i tillegg besøk av Ole «Marcelious» Langan og Sondre «Fletch» Granerud. Kornbakk har i tillegg bekreftet lagoppstillingen. Øiestad forteller om planene til den nye satsningen.

– Ettersom laget er ganske nytt er det ikke lagt veldig mange planer. I første omgang skal vi spille i ESEA Advanced og prøve å gjøre en god figur der. Utenom det blir det å spille det vi kan av kvalifiseringer og så håper vi å ha en plass i Telenorligaen til høsten av og. Laget vi har satt sammen er i mine øyne veldig bra og kan allerede diskuteres for å være det beste laget i Norge spiller for spiller. Alle har mye erfaring fra toppen og med mye og riktig trening er det ikke noen grense for hvor langt det laget kan nå, forteller Øiestad om den rykende ferske lagoppstillingen, forteller Øiestad om den nye lagoppstillingen.

Les også
Onsdag starter gruppespillet i årets største CS:GO-turnering - to nordmenn er med

Kristian «akEz» Kornbakk vartet opp med storspill hele helgen. Vi spør Øiestad om han føler kapteinen var den mest verdifulle spilleren under sluttspillet.

Even «nafu» Leirvik blir en del av det nye laget.
Eivind Von Døhlen

– «akEz» fortjener definitivt tittelen mest verdifulle spiller for sluttspillet. Han spilte bra begge kampene og er i tillegg vår taktiske leder. Spesielt det andre kartet mot Kingpins var en maktdemonstrasjon, og «akEz» har bevist at han hører hjemme i eliten i Norge.

Andre spillere blir gjerne satt i skyggen etter en sånn prestasjon. Øiestad mener samtlige på Demise gjorde en god figur under helgens sluttspill.

– Alle fem gjorde en veldig, veldig bra figur på sluttspillet. At noen ikke har bra statistikk i en kamp er det ingen som bryr seg om. Det var alltid noen som tok ansvar og vi hadde ingen svake punkt i laget. Alle viste at de taklet presset og leverte et veldig bra sluttspill. Jeg er storfornøyd med gutta, forteller Øiestad.

I et intervju med avtroppende Entelechy-spiller Ole «Saidonz» Christensen etter finaletapet, fortalte Christensen om et lag som har endelig fikk bevist seg. Vi spør Øiestad om det samme spørsmålet.

– Jeg synes gutta i Entelechy gjorde et bra sluttspill, men det er fortsatt ikke helt online-nivå. Når det er sagt så letter det nok litt på trykket at de kom seg til finalen og gjorde en grei figur der. At ikke individualistene var helt på topp kan selvsagt skyldes nerver også, mener Øiestad.

Det første arrangementet Telenorligaen gjorde i samarbeid med Lillehammer-regionen ble en stor suksess. Flere av spillerne har i ettertid tatt til sosiale medier og skrøt av arrangementet som foregikk i Maihaugsalen på Lillehammer. Øiestad deler den samme opplevelsen.

– Det er veldig lite å klage på under årets sluttspill. Ekstremt bra PCer, god plass på scenen, bra plass til publikum og en veldig fin by. Selvfølgelig er det litt kjedelig at det ikke er i Oslo, men den lille reisen nordover gjør ikke meg noe. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med vårens sluttspill, avslutter Øiestad.

Siste fra forsiden