Counter-Strike: Global Offensive / ESL One Cologne

Tre nordmenn er klare for ESL One Cologne

Både «RUBINO», «Rain» og «Jkaem» bestod testen i kvalifiseringen nylig.

Ruben «RUBINO» Villarroel og Team Dignitas er klare for ESL One Cologne.
Adela Sznajder/DreamHack

DETTE ER ESL ONE COLOGNE

Vis mer

16-lags major-turnering med omlag 8,2 millioner kroner i premiepotten. Lagene deles opp i fire grupper hvor de to beste lagene fra hver gruppe går videre til sluttspillet.

Gruppe 1:
Team Liquid
Virtus.Pro
mousesports
EnVyUs

Gruppe 2:
Luminosity
fnatic
FaZe Clan
G2

Gruppe 3:
Astralis
Counter Logic Gaming
Gambit
Dignitas

Gruppe 4:
Natus Vincere
Ninjas in Pyjamas
Optic
FlipSid3

ESL One Cologne returnerer 5. juli 2016 med en premiepott på svimlende 8,2 millioner kroner. Også denne gangen har vi nordmenn med å kjempe om både pengepremiene og æren, fordelt på to forskjellige lag.

Ruben «RUBINO» Villarroel spiller til daglig i danske Team Dignitas, mens Joakim «jkaem» Myrbostad og Håvard «rain» Nygaard spiller sammen i europeiske FaZe Clan.

Sentral i seieren

Dignitas og «RUBINO» startet turneringen litt trått, med et tap mot nevnte FaZe Clan, men det danske laget med en nordmann ombord ble klare for turneringen etter å ha overkjørt TyLoo hele 16-3 i den avgjørende kampen på Cobblestone.

Villarroel var sentral i seieren og hadde en fantastisk god kamp, og var uten tvil den beste spilleren på det danske laget.

– Det føles godt å endelig kvalifisere seg til majorturnering igjen. Vi har ikke vært med i en siden ESL One Katowice 2015. Samtidig blir det veldig morsomt å få sitt eget signaturklistremerke i spillet, sier han til Gamer.no.

Opptak av kampen mellom Team Dignitas og TyLoo.

Dignitas havnet i gruppe med sine danske rivaler i Astralis, amerikanske Counter Logic Gaming og russiske Gambit. Dette skal være en overkommelig gruppe for laget til Villarroel, uten at de må ta for lett på oppgaven.

Tre kamper, tre seire for FaZe Clan

FaZe Clan hadde en fantastisk start på turneringen, og momentumet de hadde hjalp dem godt på veien. Tre seire på rappen ble det mot henholdsvis Dignitas, FlipSid3 og Gambit. Alle lagene FaZe beseiret klarte også å kvalifisere seg til hovedturneringen, noe som viser styrken det europeiske laget viste i kvalifiseringen.

FaZe Clan havnet i en meget vanskelig gruppe sammen med regjerende mester Luminosity, tidligere major-vinner Fnatic og franske G2.

Opptak av kampen mellom FaZe og Gambit.

Siste fra forsiden